Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Chianti Poliziano D.O.C.G. 0,75 14%

chianti-poliziano.jpg
chianti-poliziano.jpg
Cikkszám: Vs-00135
Felvéve: 2023-01-10
Módosítva: 2023-01-17
Egység: 0.75 lBruttó egységár: 6 253 Ft / 1 l
Ár: 4 690 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 4690 Ft 4690

Termékismertető

Chianti Poliziano D.O.C.G. 0,75 14%


Származás: Olaszország
Gyártó: Poliziano
Alapanyag: szőlő, bor,  80 % Sangiovese, 20 % Canaiolo Nero, Mammolo 


Érlelés: Tölgyfahordóban

Illat: A Chianti Poliziano D.O.C.G. 0,75 14% kipárolgásaiban érezhető azonnal a sűrűbb, olajosabb jelleg az alap változathoz képest (ennél a pincészetnél értjük). Ez egy olasz száraz, világhírű fajta vörösbor, nincs olyan hely ahol ne ismernék a chiantit. Ebben a szép és nagyon jól megérlelt borban is nagyon sokféle gyümölcs aroma száll fel igen intenzíven a pohárból. Piros gyümölcsök, eper, málna, vörös áfonya. Érezhető a naspolya is egy kicsit. Száraz csipetnyi édességgel karöltve. Bársonyos, kékszőlős, fekete bodzás, fűszeres, selymes, kicsit keserű csokoládés és tósztos. 

Íz: A Chianti Poliziano D.O.C.G. 0,75 14%: A kipárolgásait érzékelve megállapítható, hogy kiváló íz élmények elé nézünk. Egy nagyon kellemes, száraz vörösbor, itt is már az első kortynál elismerést vált ki, kiváló, jó olasz termék. Sűrűbb, dúsabb, komolyabb bor az alap változatnál. Hamar megmutatja, hogy nem kell a túl erős tanninoktól félni, de azért ott vannak. Kiegyensúlyozott, selymes, jó húzású, szép italról beszélhetünk. A kékszőlő bódító hatása és a gyümölcsössége nagyon rendben lévő, piros húsú érett gyümölcsök és érdekes módon áfonya és némi kékszilva emelkedik ki mint zamat a rétegek közül. Pici fűszeresség, borsosság, dohány és kevéske kakaó, majd egy kis hordós íz.

Lecsengés: Közepesnél jóval hosszabb, gyümölcsös, fűszeres.

Szín: Rubin vörös.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 16-18 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg!

Ki kell próbálni ezt a könnyed szépséget! Mindenki kedves egészségére!  

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!