Vylyan Villányi Csóka 0,75 13,5%
Termékismertető
Vylyan Villányi Csóka 0,75 13,5%
Származás: Magyarország, Villány
Gyártó: Vylyan Pincészet
Alapanyag: szőlő, vörösbor, az őshonos, visszahozott CSÓKASZŐLŐ,- Kadarka tőkére oltva.
Érlelés: Fahordóban.
Illat: A Vylyan Villányi Csóka 0,75 13,5%: Nos ez egy csoda bor. A kadarkánál is ősibb. Szép, élvezetes, zamatos kipárolgása megkapó, az orrunknak tetszik. Savai és a maradék cukor elkábítja a szaglószerveket. Erőteljes, gyümölcsös, kissé fanyar, kakaós, csokis érzetet nyújt. Lekváros, dzsemes, pirított aromákat vélünk benne felfedezni. Mintha némi fűszeresség is belevegyülne a kipárolgásaiba.
Íz: A Vylyan Villányi Csóka 0,75 13,5%: Kiváló és igencsak érdekes illatai után jöhet az első pár varázslatos korty. Ez az ősinek mondható vörösbor kísérlet mondhatni jól sikerült az alkotónak. A tanninjai, az aromák és íz anyagok különös, de nagyon nagy íz élvezetet nyújtanak. Kékszőlős, szilvalekváros, dzsemes, keserű csokis, áfonyalekváros, fűszeres, kiemelkedően komplex zamatokat ad át kortyról kortyra. Ki kell próbálni!
Lecsengés: Közepesnél messze elnyúltabban oszlanak el az érdekes, különleges utóízek.
Szín: Mély vörös.
Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 12-18 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg.
Csak akarni kell, és már is a "történelmet" ismerhetjük meg egy ilyen bor alkotási kísérlettel! Eggs!
Borok osztályozása a cukortartalom szerint:
Száraz: Kisebb, mint 4 g/l. A bor cukortartalma kevesebb, mint 4 g/l vagy legfeljebb 2 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett, titrálható savtartalmat, de legfeljebb 9 g/l lehet.
Félszáraz: 4-12 g/l között. A bor cukortatalma 4-12 g/l között van vagy legfeljebb 4 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett titrálható savtartalom kétszeresét, de legfeljebb 18 g/l.
Félédes: 12-45 g/l között.
Édes: Több, mint 45 g/l.
Vélemények
Én is értékelek »