Termékeink

Vylyan Zweigelt 0,75

vylyan_zweigelt.png
Cikkszám: Vs-00063
2 610 Ft

termekismerteto

Vylyan Zweigelt 0,75

Származás: Magyarország, Villány
Gyártó: Vylyan Pincészet
Alapanyag: szőlő, vörösbor,  Zweigelt


Érlelés: 225 literes, 2. és 3. töltésű fahordóban.

Illat: A Vylyan Zweigelt 0,75 vörösbor illatai egészen egyedinek mondhatóak, elsősorban a nagyon-nagyon kiegyensúlyozott sav-cukor arány és az aromák miatt. Gyümölcsösségében a sűrű, dús jegyek az irányadóak. Fekete szeder, fekete bodza, ribizli és a cseresznye, szamóca, áfonya, csipkebogyó jelenik meg a zamatok komplex rétegeiben. Hordós, pörkölt, kakaós, kávés, csokis, fahéjas kipárolgásai örömteliek. 

Íz: A Vylyan Zweigelt 0,75 vörösbor káprázatos illatai után jöhetnek az élvezetes kortyok. A kakaós, fahéjas, csokis, kávés, szegfűszeges, borsikafüves jegyek bizony szuperek. Magas élvezeti értékű savak és tanninok erősítik meg a kóstoló elégedettségét. Fekete szeder keveredik a fekete bodzával, fekete ribizlivel, kék áfonyával, kék szilvával, cseresznyével, meggyel, málnával. Bársonyos, finom bor, jó fröccs alap. 

Lecsengés: Közepesnél kicsit hosszab, intenzíven gyümölcsös az utolsó pillanatig.

Szín: Mély vörös.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 12-18 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg.  

Csak a tutira menj, ha szép vörösbort akarsz! Eggs! 

 

Borok osztályozása a cukortartalom szerint:

Száraz: Kisebb, mint 4 g/l. A bor cukortartalma kevesebb, mint 4 g/l vagy legfeljebb 2 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett, titrálható savtartalmat, de legfeljebb 9 g/l lehet.

Félszáraz: 4-12 g/l között. A bor cukortatalma 4-12 g/l között van vagy legfeljebb 4 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett titrálható savtartalom kétszeresét, de legfeljebb 18 g/l.

Félédes: 12-45 g/l között.

Édes: Több, mint 45 g/l.


Facebook

Legfrisebb híreink

Főiskolásoknak – Egyetemistáknak

 A főiskolásoknak – egyetemistáknak (csak a 18 évet betöltötteknek ) saját diákigazolvány felmutatása esetén a nem akciós termékekből 4 % kedvezményt adunk italboltunkban.

  • Nemzeti Dohánybolt Régi trafikosként várjuk kedves vásárlóinkat a legszélesebb termékválasztékkal!
  • ARMAND DE BRIGNAC GOLDMagyarországi premier! Üzletünkben kapható a világ No. 1. Pezsgője az ARMAND DE BRIGNAC GOLD! armanddebrignac.com Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Koktélok