Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Glen Moray 25é Single Malt Scotch whisky 0,7 43% faDD

glen-moray-25.jpg
glen-moray-25.jpg
Cikkszám: UB-00023
Felvéve: 2016-06-13
Módosítva: 2018-08-01
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 69 986 Ft / 1 l
Ár: 48 990 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 48990 Ft 48990

Termékismertető

Glen Moray 25é Single Malt Scotch whisky 0,7 43% faDD

 

Származás: Skócia, Highland Speyside
Gyártó: Glen Moray  Whisky Distillery
Alapanyag: Árpa.

Érlelés: Ex-bourbon tölgyfahordóban, majd befejezésképpen Portói boros hordóban, összesen 25 nagyon hosszú éven át.

Érdekesség:  Mindössze 3.482 palack került forgalomba az 1986.-ban hordóba tett, 2013.-ban palackozott finomságból. Mindegyik üvegen a címke alá van írva Graham Coull úr, Mesterlepárló által.

Illat: A Glen Moray 25é Single Malt Scotch whisky 0,7 43% faDD negyedszázados ital kitöltése után azonnal megcsapja az orrot a különleges aroma és illetfelhő. Malátás, tőzeges, hordós, szárított növényes, lekváros, kandírozott gyümölcsök érződnek benne. Nevezetesen a mazsola, füge, datolya, barack és egy kevés almakompót is. Mézes, kicsit füstös jellege is van, de csak éppen, hogy. Édeskés, a portóis hordós érlelés utóhatása a páráiban is határozottan jelen van. Csokis, pörkölt mandulás és mogyorós, fahéjas, kardamon és szegfűszeg illatozik a számtalan zamat réteg között. Selymes, bársonyos.  

Íz: A Glen Moray 25é Single Malt Scotch whisky 0,7 43% faDD első kortyai már is elvarázsoljáka kiváncsi kóstolót, sőt afféle káprázatban van része. Édeskés, fűszeres, gyógynövényes, pörkölt malátás, pörkölt hordós és tölgyfás, dongás, remek kezdése van már is. Csokoládés, karamellás, kakaós, kávés, pörkölt mogyorós, mandulás, diós ízek emelkednek ki belőle. Fahéj, mazsola, méz, datolya, sárgabarack lekvár, narancshéj kandírozva jellemzi. Tökéletes harmóniában vannak az aromák, telis tele van különleges, de nagyon összeért zamatokkal. Minden kortya simogató, selymes, kellemes. 

Lecsengés: Kiemelten hosszú, édeskés-száraz, nagyon gyümölcsös, malátás, fás, finoman fűszeres, pörkölt olajos magvak dominálnak a végén.

Szín: Sötét borostyán - barnás

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

Na, ez az ital alkalmas arra, hogy a legszeretettebb Családtagokkal kóstoltad meg ma este! Eggs!

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!