Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Aberlour A'bunadh Alba Batch 8 Scotch whisky 0,7 60,1% pDD

aberlour-a-bunadh-alba-batch-8.jpg
aberlour-a-bunadh-alba-batch-8.jpg
aberlour-a-bunadh-alba-batch-8-n.jpg
Cikkszám: Ti-00062
Felvéve: 2024-05-03
Módosítva: 2024-05-07
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 67 014 Ft / 1 l
Ár: 46 910 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 46910 Ft 46910

Termékismertető

Aberlour A'bunadh Alba Batch 8 Scotch whisky 0,7 60,1% pDD

Származási hely: Skócia
Régió: Speyside
Lepárló: Aberlour Whisky Distillery
Ital típus: Single Malt
Érlelési idő: 8 év
Érlelési kategória: Double Wood/Cask
Érlelés módja: Fahordóban érlelt
Hordó típusa: Használt hordó
Használt hordók: Ex-Bourbon tölgyfa hordó

Érdekesség: az "A'bunadh" azt jelenti = "eredeti" - amely szó a régi, eredeti lepárlást jelenti, nem hűtve szűrik az italt.

Illat: Az Aberlour A'bunadh Alba Batch 8 Scotch whisky 0,7 60,1% pDD: Hát ez az alkohol erőség azért "megtáncoltatja" a szaglóhámot, de nagyon is jó értelemben! Itt is kimondható, hogy a  megillatozása egy kóstolási ünnep kezdete. Csodás, összetett, sőt nagyon összetett pára felhő jön a pohárból. Pillanatról pillanatra szabadulnak ki az új és még újabb aroma rétegek. Kipárolgásaiban az első illat réteg az alkohol, majd jönnek sorban: a finom, édeskés maláta, mogyoró, mandula, a hordó, a csokoládé, a karamell, a fahéj, méz, lekvárosság, selymes csodás simogató illatok. Tele van szárított gyümölcsökkel. Füstössége éppen az, ami itt szükséges egy ennyire rős, testes italnál.

Íz: Az Aberlour A'bunadh Alba Batch 8 Scotch whisky 0,7 60,1% pDD: Hát a káprázatos szimatolás után egy igencsak élménydús első kortyokat kapunk, ami aztán kivirul a különböző ízek hatására és tekintetében. Malátás, erősen alkoholos, lekváros, pörkölt olajos magvas, fahéjas, csokis, fűszeres, kandírozott narancshéjas, kakaós, dongás, mézes, összetett, bársonyos, testes, "vastag" zamatokkal minden ízrétegben. Csodásan megalkotott ital, bátran álljunk hozzá, nagy hatással lesz ránk!  

Lecsengés: Hosszú, ízes, hordós, erős, gyümölcsös, pörkölt, kissé füstös.

Szín: Arany, sötét borostyán

Így kóstold meg: Végy egy szép kristályból készült whiskys poharat és kezd magában, szoba hőmérsékleten. Utána próbáld ki hűtve, majd jéggel! 

Úgy tekints erre az italra, mint az Aberloeur család egyik régi-új csodájása! Kedves egészségedre!

 

Érdekességek:

Az Aberlour Whisky márka a világ szakemberei és fogyasztói között nagy elismrést aratott, arat ma is. Nagyon sok díjat besöpörtek már. Hihetetlen gondossággal válogatják ki az alapanyagokat és választják meg az új és a használt hordókat. 

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!