Ital és trafik üzletünkbe eladót keresünk! - Kattints az "Álláslehetőségek" menüpontra!

Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Szeleshát Syrah Rosé 0,75

szeleshat_syrah_rose.jpg
szeleshat_syrah_rose.jpg
Cikkszám: Te-00068
Felvéve: 2021-04-21
Módosítva: 2021-06-11
Egység: 0.75 lBruttó egységár: 2 387 Ft / 1 l
Ár: 1 790 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 1790 Ft 1790

Termékismertető

Szeleshát Syrah Rosé 0,75

Származás: Magyarország, Szekszárdi Borvidék
Gyártó: Szeleshát Pincészet
Alapanyag: Szőlő, bor, -  Syrah


Érlelés: tartályban.

Érdekesség: A Szeleshát Pincészet 50 hektár nagyon jó területen gazdálkodik, alkot maradandót.

Illat: A Szeleshát Syrah Rosé 0,75: A rozé borok közül ez a fajta és ez a termőtáj kihozza a legtöbbet az illatok tekintetében is. A Syrah kékszőlőből kiváló kipárolgású ital került a palackba. Gyümölcsös, szőlőgyümölcsös, meggyes, cseresznyés, málnás és piros almás illatai kifejezetten vonzóak, és ráadásul egy kis fűszerességét is áraszt magából. Érezhető benne a frissesség és az élénkség.

Íz: A Szeleshát Syrah Rosé 0,75: A páráitól kellően felajzva az első korty nem csak finom, de nagyon érdekes, különleges, fűszeres, szőlő gyümölcsös, száraz édes, piros bogyós gyümölcsös, ribizlis, málnás, piros almás, és egy kevéske csipkebogyó is valahogy, mintha ott lenne az íz rétegek között. Selymes, nagyon itatja magát akár tisztán, akár fröccsnek. 

Lecsengés: Közepesnél hosszabb, gyümölcsös, fűszeres.

Szín: Rózsaszín.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 12-18 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg.  

Nyugodtan ülj neki, elő a szódát és élvezd a klassz rozé fröccsöket! Eggs! 

 

Egy Kis Birtok-történelem a birtoktól magától:

" Fontos mérföldkőhöz ért a Szeleshát birtok. 18 éve kezdte el családunk a Szeleshát tetőn a területek vásárlását, és mára elértük az akkor még hihetetlennek tűnő 50 hektáros szőlőültetvényt. Az utolsó 10 hektár most ősszel került a talajba és csak a következő tavasz melege indítja majd az első fakadást, míg az első ütemben telepített szőlőnk már 15. alkalommal kezdi a vegetációt. A terület fokozatos bővülésével egy időben a vízrendezés és 3 kilométer betonút is elkészült. Területeink döntő része továbbra is a Szeleshát-dűlőben fekszik, de a vele szomszédos Kesztőcz, Nyéki-hegy, Belsőszeles, Kerek-hegy, és a Gubac-hegy dűlőkben is teremnek már szőlőink, lehetőséget adva arra, hogy a különböző kitettségből és talajokról még többrétegű borok születhessenek.

 A névadó Szeleshát-dűlő összes termése már a hegy tövében álló új borászatunkban kerül feldolgozásra és érlelésre, ez adta az ötletet, hogy az első csúcs- házasításunk neve "Monopol" legyen.

A száraz forró 2012 évjárat kiemelkedő volt a birtokon, a talaj kiváló vízgazdálkodásának köszönhetően, így megszülethetett az első csúcsborunk. A hegytetőről válogattuk a szőlőt és a pincében szelektáltuk a legszebb magyar hordókat mégpedig 5 franc-t, 3 merlot-t és 2 hordó sauvignon-t. Ebből lett az első Monopol, és mára már tudjuk, hogy a 2015 évjárat  biztosan folytatja ezt a - reményeink szerint még hosszú - történetet."

Krajcsovszki László - Szeleshát Birtok

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!