Termékeink

Feind Balaton Rizling 0,75 13,5%

feind-balaton-rizling.jpg
Cikkszám: Te-00047
1 540 Ft

termekismerteto

Feind Balaton Rizling 0,75 13,5%


Származás: Magyarország.
Gyártó: Feind Pincészet
Alapanyag: szőlő, fehérbor,  Olaszrizling


Érlelés: Tartályban.

Érdekesség: A pincészet a balatoni történelmi vulkanikus kőzeteken kialakult talajon műveli a saját szőlő kultúráját. A boraik komoly illat és íz anyaggal bírnak, ásványosak.

Illat: A Feind Balaton Rizling 0,75 13,5% fehérbor nem vitásan mélyen ásványos, kellemes savakkal megáldott, kiváló párákkal rendelkezik. A bor gyümölcsössége említésre méltó, mert megtartotta az alap fajtabor ezen jellegzetességét. A maradék cukor, a savak, az almás, egres jellegű, kicsit mangós zamatok jól minősítik az ital remek fogyaszthatóságát, az alkotó nagy hozzáértését, - és még csak az illatoknál tartunk! 

Íz: A Feind Balaton Rizling 0,75 13,5% fehérbor ízeinek a kitöltés utáni megkóstolása egyértelműen egy "jó választás" volt, mert kellemes savakkal és a mézes, egres gyümölcs, golden almás, kissé fanyar birsalmás zamataival a megelegédésünkre szolgál. Szépen mgérlelt, lekerekített szép itóka, birja a szódát, jó fröccsök kerülnek ki belőle. Kevéske fűszer, icipici vanília jelenik meg a többedik korty után. Ásványossága csak jót tesz neki.

Lecsengés: Közepes, gyümölcsös, kissé vaníliás.

Szín: Halvány sárga, zöldes.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 8-12 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg!

Fröccsre fel, Balatoni fröccsre fel! Eggs!

 

Facebook

Legfrisebb híreink

Főiskolásoknak – Egyetemistáknak

 A főiskolásoknak – egyetemistáknak (csak a 18 évet betöltötteknek ) saját diákigazolvány felmutatása esetén a nem akciós termékekből 4 % kedvezményt adunk italboltunkban.

  • Nemzeti Dohánybolt Régi trafikosként várjuk kedves vásárlóinkat a legszélesebb termékválasztékkal!
  • ARMAND DE BRIGNAC GOLDMagyarországi premier! Üzletünkben kapható a világ No. 1. Pezsgője az ARMAND DE BRIGNAC GOLD! armanddebrignac.com Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Koktélok