Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Szeleshát Kékfrankos Rosé 0,75

szeleshat-tekenovolgyi-kekfrankos-rose.jpg
szeleshat-tekenovolgyi-kekfrankos-rose.jpg
Cikkszám: TB-00056
Felvéve: 2016-06-13
Módosítva: 2023-03-30
Egység: 0.75 lBruttó egységár: 2 600 Ft / 1 l
Ár: 1 950 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 1950 Ft 1950

Termékismertető

Szeleshát Kékfrankos Rosé 0,75

Származás: Magyarország, Szekszárdi Borvidék
Gyártó: Szeleshát Pincészet
Alapanyag: Szőlő, bor, -  Kékfrankos.


Érlelés: rozsdamentes acél tartályban.

Érdekesség: A Szeleshát Pincészet 50 hektár nagyon jó területen gazdálkodik, alkot maradandót.

Illat: A Szeleshát Kékfrankos Rosé 0,75 megillatozása egy szép feladat! A pohárba kiöntésekor friss, ropogós, élénkítő hatású párákkal örvendeztet meg bennünket. Barackos-málnás-ribizlis, virágos, gyümölcsös zamatok a jellemzőek. Ibolyás, kicsit levendulás, orgona virágos "parfümök" emelkednek fel a kiváncsi orrba. 

Íz: A Szeleshát Kékfrankos Rosé 0,75: Az ízeiben a vidékre jellemző aroma gazdagság jelentkezik be. Itt sem sok kifogásolni valót talál a kóstoló ajak. A kékfrankos lágysága mellett a barack, málna, eper, szamóca, piros ribizli adja a gerincet. Savai nagyon enyhék, a maradék cukor pont jó, nem édes, nem túl száraz. Alapvetően gyümölcsös aromáiban megtalálhatóak a citrusok, a grapefruit, a lime, a fűszerek.

Lecsengés: Közepesnél nem sokkal hosszabb, gyümölcsös, citrusos, lágyan selymes.

Szín: Világosabb pink/rózsaszín.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 7-10 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg.  

Örvendeztesd meg a családod Hölgytagjait ezzel a kellemes rozéval, de a Fiúkról se feledkezz meg! Eggs! 

Egy Kis Birtok-történelem a birtoktól magától:

" Fontos mérföldkőhöz ért a Szeleshát birtok. 18 éve kezdte el családunk a Szeleshát tetőn a területek vásárlását, és mára elértük az akkor még hihetetlennek tűnő 50 hektáros szőlőültetvényt. Az utolsó 10 hektár most ősszel került a talajba és csak a következő tavasz melege indítja majd az első fakadást, míg az első ütemben telepített szőlőnk már 15. alkalommal kezdi a vegetációt. A terület fokozatos bővülésével egy időben a vízrendezés és 3 kilométer betonút is elkészült. Területeink döntő része továbbra is a Szeleshát-dűlőben fekszik, de a vele szomszédos Kesztőcz, Nyéki-hegy, Belsőszeles, Kerek-hegy, és a Gubac-hegy dűlőkben is teremnek már szőlőink, lehetőséget adva arra, hogy a különböző kitettségből és talajokról még többrétegű borok születhessenek.

 A névadó Szeleshát-dűlő összes termése már a hegy tövében álló új borászatunkban kerül feldolgozásra és érlelésre, ez adta az ötletet, hogy az első csúcs- házasításunk neve "Monopol" legyen.

A száraz forró 2012 évjárat kiemelkedő volt a birtokon, a talaj kiváló vízgazdálkodásának köszönhetően, így megszülethetett az első csúcsborunk. A hegytetőről válogattuk a szőlőt és a pincében szelektáltuk a legszebb magyar hordókat mégpedig 5 franc-t, 3 merlot-t és 2 hordó sauvignon-t. Ebből lett az első Monopol, és mára már tudjuk, hogy a 2015 évjárat  biztosan folytatja ezt a - reményeink szerint még hosszú - történetet."

Krajcsovszki László - Szeleshát Birtok

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!