Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Gróf Buttler Kadarka Superior 0,75

grof-buttler-kadarka.jpg
grof-buttler-kadarka.jpg
Cikkszám: TB-00029
Felvéve: 2018-12-14
Módosítva: 2022-03-22
Egység: 0.75 lBruttó egységár: 8 067 Ft / 1 l
Ár: 6 050 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 6050 Ft 6050

Termékismertető

Gróf Buttler Kadarka Superior 0,75


Származás: Magyarország, Egri Borvidék
Gyártó: Gróf Buttler pincészet
Alapanyag: szőlő, vörösbor, Kadarka


Érlelés: Tölgyfahordóban.

Érdekesség: A nagy értékű borok előállítása rendkívüli odafigyelést igényel, és ezt teszi a pincészet ebben az esetben is.

Illat: A Gróf Buttler Kadarka Superior 0,75 vörösbor kitöltésekor, rövid levegőztetés után a páráiban érezhetjük a bor "nagyságát"! Ez egy ősi, magyar ital, fajta, szőlő, bor. Testes, dús, selymes aromák illannak az orrba. Kékszőlős, kék erdei gyümölcsös, szilvás, fahéjas, szegfűszeges, kicsit kakaós párái vannak. Savai és aromái mélyek, súlyosak, bársonyos a kipárolgása. 

Íz: A Gróf Buttler Kadarka Superior 0,75 vörösbor első kortyai visszaigazolják a bor nemes nagyságát, ízeinek, komplexitásának mély rétegeit. Kiváló italú, jó húzású. Kékszőlő, a tölgyfahordó, erdei gyümölcsök, fekete ribizli, fekete szeder, áfonya, kékszilva, szilvalekvár, kicsi gyömbér és ánizs jelenik meg, de ez utóbbiak szinte csak nyomokban. Fűszeres, fahéjas, borsos, kicsit kakaós, csokis. Szépen lekerekített, nagyon jó vörösborról van szó.

Lecsengés: Hosszú, szilvás-áfonyás, tanninos, gyümölcsös, fűszeres.

Szín: Sötét vörös, majdnem bordó.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 12-18 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg!

Ezt az italt ha a kezedbe kerül, tudd, hogy egy csodás régi fajta, úgy kóstold! Eggs! 

Az alkotó szerint:

"Hihetetlenül intenzív és gazdag illat, amelyben először a szamorodnikra jellemző botritisszel találkozunk. Édes fűszerek, érett, lédús piros bogyós és erdei gyümölcsök sokasága. Nagyon gazdag és tömör korty, amelyben a szép savak és az édes aromák játékossága igazi élményt nyújt. Kiemelkedő koncentráltság és mélység jellemző erre a borra . Hosszú érlelési potenciál rendelkezik."

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!