Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Szeleshát Cabernet Franc 0,75

szeleshat-cabernet-franc.jpg
szeleshat-cabernet-franc.jpg
Cikkszám: TB-00023
Felvéve: 2014-12-11
Módosítva: 2020-09-22
Egység: 0.75 lBruttó egységár: 4 653 Ft / 1 l
Ár: 3 490 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 3490 Ft 3490

Termékismertető

Szeleshát Cabernet Franc 0,75

Származás: Magyarország, Szekszárdi Borvidék
Gyártó: Szeleshát Pincészet
Alapanyag: Szőlő, bor, -  Cabernet Franc


Érlelés: tölgyfahordóban.

Érdekesség: A Szeleshát Pincészet 50 hektár nagyon jó területen gazdálkodik, alkot maradandót.

Illat: A Szeleshát Cabernet Franc 0,75 páráiban sok szépséget fedezhetünk fel, mert nagyon sokféle gyümölcs aroma azonosítható be. Elsősorban a kékszőlő, mint gyümölcs, ribizli, fekete ribizli és fekete erdei szeder. Kékszilva és a lekvárja, szárított gyümölcsök és kellemes, kicsit csípős fűszerek emelik az élvezeti értékét az italnak. Selymes savakkal, finom tanninokkal van megáldva. 

Íz: A Szeleshát Cabernet Franc 0,75 bort a kóstolás tényleges megkezdése előtt érdemes kiszellőztetni. Az első ízeleléskor a páráiban már felfedezett zamatok sorjáznak - kékszőlő, fekete ribizli, fekete szeder, kék szilva, kandírozott és szárított gyümölcsök. A fahéj, paprika, citromfű, szegfűszeg csak érdekesebbé teszi ezt az itókát. Selymessége és bársonyos, krémes állaga nagyon klassz borrá tették.

Lecsengés: Hosszú, gyümölcsös, szép savakkal a végén.

Szín: Vörös.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 12-18 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg.  

Rendezz a haveroknak egy borkóstolós délutánt szombaton! Eggs! 

Egy Kis Birtok-történelem a birtoktól magától:

" Fontos mérföldkőhöz ért a Szeleshát birtok. 18 éve kezdte el családunk a Szeleshát tetőn a területek vásárlását, és mára elértük az akkor még hihetetlennek tűnő 50 hektáros szőlőültetvényt. Az utolsó 10 hektár most ősszel került a talajba és csak a következő tavasz melege indítja majd az első fakadást, míg az első ütemben telepített szőlőnk már 15. alkalommal kezdi a vegetációt. A terület fokozatos bővülésével egy időben a vízrendezés és 3 kilométer beton út is elkészült. Területeink döntő része továbbra is a Szeleshát-dűlőben fekszik, de a vele szomszédos Kesztőcz, Nyéki-hegy, Belsőszeles, Kerek-hegy, és a Gubac-hegy dűlőkben is teremnek már szőlőink, lehetőséget adva arra, hogy a különböző kitettségből és talajokról még többrétegű borok születhessenek.

 A névadó Szeleshát-dűlő összes termése már a hegy tövében álló új borászatunkban kerül feldolgozásra és érlelésre, ez adta az ötletet, hogy az első csúcs- házasításunk neve "Monopol" legyen.

A száraz forró 2012 évjárat kiemelkedő volt a birtokon, a talaj kiváló vízgazdálkodásának köszönhetően, így megszülethetett az első csúcsborunk. A hegytetőről válogattuk a szőlőt és a pincében szelektáltuk a legszebb magyar hordókat mégpedig 5 franc-t, 3 merlot-t és 2 hordó sauvignon-t. Ebből lett az első Monopol, és mára már tudjuk, hogy a 2015 évjárat  biztosan folytatja ezt a - reményeink szerint még hosszú - történetet."

Krajcsovszki László - Szeleshát Birtok

 


VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!