Akashi Toji Blended japán whisky 0,5 40% pDD
Termékismertető
Akashi Toji Blended japán whisky 0,5 40% pDD
Származás: Japán
Gyártó: Fehér Tölgy Lepárló
Alapanyag: Árpa is van benne, rozs, gabona sőt egy kis melasz alapú szesz is van benne.
Érlelés: Ezt a whiskyt bourbon hordóban érlelték.
Illat: Az Akashi Toji Blended japán whisky 0,5 40% pDD: Az édeskés-füstöt jelleg a kegkiemelkedőbb tulajdonsága az illatfehőjének. Gyümölcsös, vaníliás, csokis, baracklekváros, marcipános, mogyorós, mandulás, csokis, hordós, selymes és lágy érzetet nyújt. Nagyon összetett,- különleges ital.
Íz: Az Akashi Toji Blended japán whisky 0,5 40% pDD: Az első kortyaiban dominál az édeskés, füstös, hordós, fűszeres fő áram. Van benne vanília, csoki, karamell, marcipán, tósztkenyér, fűszeresség, kicsi méz, - selymes, bársonyos, jó húzású itóka.
Lecsengés: Közepesen hosszú, édeskés-füstös-gyümölcsös, malátás, fás, finoman fűszeres.
Szín: Aranysárga - barnás
Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt, és persze egy kellően szép és gusztusos, kristály, ólomkrtistály whiskys pohárban. Aztán mehet hűtve vagy jéggel, ahogyan kívánod.
Tiszteld meg ma a Baráti bulit egy ilyen pallackkal! Eggs!
Érdekesség:
Az Akashi single maltot a Fehér Tölgy lepárlóban készítik, a Kobe-tól nyugatra fekvő Akashi városában, a tengerparttól nem messze. A lepárló elődjét még 1888-ban hozta létre Eigashima Shuzo szaké főzés céljából.
Bár már 1919-ben engedélyt kaptak whisky előállítására, csak 1984-ben – amikor átköltöztek jelenlegi helyükre a Fehér Tölgy lepárlóba - kezdtek el ténylegesen whiskyt készíteni. A whiskylepárlók mindössze egy hónapot dolgoznak egy évben, így italuk csak limitált mennyiségben jelenik meg a piacon.
A lepárló leginkább blended whiskyket készít, de Akashi néven, 2007 óta egy 5 illetve 12 éves single maltot is kiad.
Vélemények
Én is értékelek »