Ital és trafik üzletünkbe eladót keresünk! - Kattints az "Álláslehetőségek" menüpontra!

Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Glenmorangie "A Tale of Cake" whisky 0,7 46% pDD

glenmorangie-a-tale-of-cake.jpg
glenmorangie-a-tale-of-cake.jpg
Cikkszám: Rmk-00024
Felvéve: 2020-11-10
Módosítva: 2020-12-19
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 64 071 Ft / 1 l
Ár: 44 850 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 44850 Ft 44850

Termékismertető

Glenmorangie "A Tale of Cake" whisky 0,7 46% pDD


Származás: Skócia, Highland
Gyártó: Glenmorangie Whisky Distillery
Alapanyag: árpa,  gabona
Érlelés: Minimum 12 év tölgyfahordó, majd Tokaji Aszú boroshordó.

Érdekesség:

Dr. Bill Lumsden, Director of Distilling, Whisky Creation & Whisky Stocks at Glenmorangie, - alkotta meg ezt a whiskyt a tokaji aszús hordó édes-desszert jelleget adott az italnak, így lett a fantázia neve"Tale of Cake" (durva fordításban Mese Torta/Torta Mese/Mesés Torta). Az alapgondolat az volt, hogy az életben sokszor ünnepelünk valamit tortával, hát legyen egy "whisky torta" is az asztalon!

Limitált kiadás!

Illat: A Glenmorangie "A Tale of Cake" whisky 0,7 46% pDD: Kipárolgása köszönhetően a Tokaji Aszú hordónak édeskés, mézes, mazsolás első illatmintát produkál. Utána jönnek a Glenmorangie jegyek: csokis, lekváros, aszalt gyümölcsös és persze fadongás. Ennél a Glenmorangie-nél is csodásak az aromák. Kiemelten dús, mély, rendkívülien összetett aroma rétegei biztosítják az érdeklődő orr elvarázsolását. Malátás, érett fahordós, pörkölt fadongás, dzsemes, baracklekváros, citrusos, narancslekváros és kandírozott narancshéjas. Méz, datolya és némi füge is jelen van. Pörkölt mogyoró, mandula,dió zamata emelkedik még ki. 

Íz: A Glenmorangie "A Tale of Cake" whisky 0,7 46% pDD: Bizony a Tokaji Aszús hordó azonnal érződik már a legelső kortyokban. Édeskés-száraz, aszús, mazsolás, mézes, hordós, pörkölt malátás, nektáros, aszalt gyümölcsös, szárított gyógynövényes, öreg hordós aromái nagyon megnövelik az élvezeti értékét. Csokis, kávés, karamellás, pörkölt olajos magvas (mogyoró, mandula, dió, kesudió), vaníliás. Selymes, bársonyos, vonzó, olajos, sűrű,- kivló itóka! 

Lecsengés: Kiemelkedően hosszú, tokajis, mazsolás, édeskés-száraz, vaníliás, csokis, kávés.

Szín: Közepesen sötét sárgás.

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

Na, erre a palackra büszkén hívhatsz vendégeket! Eggs!

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!