Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Sake Chugoku Jozo Ai-misen 0,72 16,4% pDD

sake-chugoku-jozo.jpg
sake-chugoku-jozo.jpg
Cikkszám: Rmk-00006
Felvéve: 2019-07-22
Módosítva: 2019-07-22
Egység: 0.72 lBruttó egységár: 39 944 Ft / 1 l
Ár: 28 760 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 28760 Ft 28760

Termékismertető

Sake Chugoku Jozo Ai-misen 0,72 16,4% pDD


Származás: Japán
Gyártó : Chugoku Jozo Brewery Company
Alapanyag: Rizs+forrásvíz+kodzsi penészgomba

Érlelési idő: Figyelem, a sake-t nem párolják a cefrézés után, hanem hordóban erjeszik, - ezért is szokták rizs bornak hívni. (további érdekességeket Lsd. alul!)

Ezt a sake-t a rizs magvainak a közepéből gyártják, ami itt kb. 35 %-a az egész szemnek.

Ez a termék a Daiginjo kategóriába tartozik (legmagasabb minőség, 50 %-nál kevesebb marad meg a magból a koptatás után)

Illat: A Sake Chugoku Jozo Ai-misen 0,72 16,4% pDD is az egyik leghíresebb, legjobb minőség Japánban. A megillatozása ha legelőször tesszük, akkor talán furcsa, de aztán kezdjük élvezni. Legelőször fel kell melegíteni az italt tetszés szerint 5-50 fokra, és utána kezdődjön a páráinak a megillatozása. A sake zamatai "lisztesek", szárazak, érdekes a kiterjedésük, gazdagok édeskés-gabonás aromákban, minden réteg finoman épül egymásra. Az alkoholtartalma miatt nem erős, ellenben simogató, selymesen bársonyos. Itt is előjön a jellegzetes sake-s illat, a kelt tészta aromája, némi gyümölcsösség, zöld almás, mangós jelleg.

Íz: A Sake Chugoku Jozo Ai-misen 0,72 16,4% pDD megkóstolása az illatoktól már felajazott állapotban jó tapasztalat. A kóstolás előtt a hőmérséklet 5-50 fok között kell, hogy legyen. Az első íz a meleg, édeskés, sake-s, élesztős, kelt tésztás, semleges-jellegű, speciális zamat - mint majdnem minden sake esetében. Érezhetünk itt is némi tószt ízt, egy kis fadonga, kelt tészta, liszt, csipetnyi fűszer és gyümölcs zamatot. Krémes, selymes, lágy, simogató. 

Lecsengés: Könnyű és hosszú, a végén az enyhén édeskés, lisztes, főtt tésztás utóízzel. 

Szín: Kristálytiszta.

Így kóstold meg: Önmagában 5-50 fokon is finom, (hűtve, jéggel egy másik arcát mutatja, ott sok íz rejtve marad, majd feltárul)

Bulira fel a haverokkal, csapj egy jó partit "Távol-Kelet" helyett itt, Magyarországon! Eggs!

Díj: 2016.-ban Japán legjobb sake-ja volt.


Érdekesség a sake-ról:

A sake egy tradicionális Japán ital, amely a hódolói szerint a koleszterint csökkenti. Akár 50 fokra felmelegítve is fogyasztják. Speciális rizs fajtákat nemesítettek ki az ital alapanyagaként, és minden esetben hegyi kristályvizet használnak (vagy forrásvizet).

A nyugati civilizációban rizs bornak hívják, valójában az előállítási eljárása közelebb áll a sör megalkotásához. A különbség, hogy a sörnél a keményítőből lesz az első fázisban a cukor, majd a cukorból az alkohol. A sake esetében ez nem két fázis, hanem egyszerre, párhuzamosan történik.

A bor - sör -sake közötti különbség továbbá az alkoholtartalomban is van: a bor 9-16, a sör 3-9, a sake 18-20 %.

A rizst hántolják és a korpa eltávolítása után kezdődhet a sake előállítása.


VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!