Üzletünk változatlanul hétfő-szombaton nyitva van, lsd. a weblap alján a részleteket!

Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Glenlivet 21é 'Archive' Single Malt Scotch whisky 0,7 43% faDD

glenlivet-21-e-archive.jpg
glenlivet-21-e-archive.jpg
Cikkszám: Pd-00107
Felvéve: 2019-04-23
Módosítva: 2021-02-25
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 138 886 Ft / 1 l
Ár: 97 220 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 97220 Ft 97220

Termékismertető

Glenlivet 21é 'Archive' Single Malt Scotch whisky 0,7 43% faDD


Származás: Skócia, Speyside
Gyártó: Glenlivet Distillery
Alapanyag: árpa,  gabona
Érlelés: Franciaországi Limousin tölgyfa hordókban  21 éven át.

Illat: A Glenlivet 21é 'Archive' Single Malt Scotch whisky 0,7 43% faDD. Kipárolgásaiban csúcs hatások érvényesülnek. Az első korty élvezete után ha abbahagyjuk a kóstolást, már akkor komoly élményre tettünk szert. Édeskés, fás, dongás, száraz. Ez a több - sőt nagyon sok - rétegű illatanyag lenyűgöző. Tele van a citrusos, gyümölcsös, fűszeres zamatokkal. Minél tovább illatozzuk, annál jobb és újabb illatok kerülnek elő. Malátás, csokis, kakaós, pörkölt olajos magvak aromáival megspékelve,- és így tovább......

Íz: A Glenlivet 21é 'Archive' Single Malt Scotch whisky 0,7 43% faDD. Az iilatok után jöjjön az élvezet "magja"! A 18 évesnél is olajosabb, dúsabb, mélyebb. Selymes, bársonyos, simogató. Édes-száraz-enyhén füstös, pörkölt ő is. Malátás, pörkölt-égetett hordós, dongás, vaníliás, szárított gyógynövényes. Van benne csokoládé, karamell, fahéj és kakaó, őrölt kávé, tósztkenyér, akácméz. Mogyorós, mandulás, némi cédrus jelenléte bukkan fel. Szegfűszeg, keleti fűszerek, szilvalekvár és kandírozott narancshéj, kókusz pörkölve, némi mangó.  

Lecsengés: Nagyon hosszú, édes-száraz, fűszeres, hordós, mandulás, mogyorós, csokis, édeskés, gyümölcsös, fűszeres.

Szín: Sötét sárgás, barnába hajló

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

Emeld a színvonalat, ezzel az exkluzív itallal lehetséges! Eggs!

 

Érdekesség:

Az 1824-ben alapított Speyside-i lepárló, a legidősebb legális szeszfőzdék egyike, megalapítása óta szinte folyamatosan üzemel. Valószínűleg ennek is köszönhető, hogy mára a világ második legmagasabb (Amerikában az első) single malt whisky eladási darabszámával büszkélkedhet.

"A The Glenlivet lepárló a Highland-régió azon területén fekszik, amely az 1800-as évek elején híres volt csempészeiről és több száz illegális szeszfőzdéjéről. Ezt az időszakot az 1823-as szeszengedélyezési- és adótörvény zárta le, amely rendezte a whiskyfőzdék helyzetét is, és megalapozta a skót whiskyipar későbbi virágzását. George Smith egyike volt azoknak, akik elsőként váltották ki az engedélyt és kezdtek hivatalosan is whiskyfőzésbe. Lepárlójának a Glenlivet nevet adta, ezt később a The Glenlivet névre változtatták, ezzel különböztetve meg számtalan olyan üzemtől, amely szintén ezt a nevet használta. A The Glenlivet ma már a legnépszerűbb single malt whiskyk közé tartozik világszerte."


 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!