Termékeink

Chivas Regal Extra Sherry Cask whisky 0,7 40% pDD

chivas_regal_extra.jpg
Cikkszám: Pd-00077
17 330 Ft 15 760 Ft

termekismerteto

Chivas Regal Extra Sherry Cask whisky 0,7 40% pDD

Származás: Skócia, Moray, Keys, Speyside
Gyártó: Chivas Brothers Whisky Lepárló (Pernod Ricard)
Alapanyag: Árpa, Gabona

Érlelés: 12 év fahordóban, de egy nagyob rész ex-sherrys hordóban.(Oloroso). Blended.

Illat: A Chivas Regal Extra Sherry Cask whisky 0,7 40% pDD kiváló és ízes kipárolgásai során érezzük a sherrys hordós érlelésből fakadó finom gyömbéres, cseresznyés, kicsit barackos aromákat. Mellette megmaradt az eredeti Chivas jellemző-csokor is: lágyság, básonyosság, olajosság. Édeskés, malátás, citrusos és vaníliás, fahéjas, gyümölcsös, virágos, szárított virágos, kellően fűszeres, szárított növényes, hordó dongás, mazsolás, mézes aromák szállnak fel a kóstoló pohárból. Karakteres, kiemelkedően összett zamatokkal bír a gőzeiben is. 

Íz: A Chivas Regal Extra Sherry Cask whisky 0,7 40% pDD ízeiben egy extra komplexitás van a sherrys hordó kapcsán - azaz lekváros, barackos, kicsit meggyes aromák jelennek meg. A hagyományos Chivas zamatok is jelen vannak: édeskés, malátás, lágy és selymes, olajos, dús aromáiban sorra előkerülnek a gyümölcsök, (narancshéj, narancs, grapefruit) a szárított datolya, dió, kesudió, mazsola és a kandírozott szilva. Fahéj, fehérbors, kardamonból egy kicsi, karamell és kakaó csábít a következő kortyra. Fadongás, hordós, pörkölt mandulás, kissé mézes.

Lecsengés: Hosszú, édeskés, lekváros, gyümölcsös, barackos, fadongás, fahéjas, fűszeres.

Szín: Borostyán sárgás - narancsos.

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

Kínáld meg az Édesapádat, értékelni fogja!  Eggs!

Érdekesség:

1801.-ben kezdődött a Chivas Regal családi története, méghozzá a Stratischla Lepárlóban (alapítás 1786.-ban) A Chivas Testvérek a királyi udvar beszállítóivá váltak úgy, hogy Aberdeenben luxus élelmiszereket, fűszereket árultak. Viktória Királynő ebben a kegyben részesítette őket, történt mindez 1843.-ban.

1860.-ban kezdték el gyártani a Royal Glen Dee elnevezésű blended whiskyt.

A Chivas Regal 1900.-ban az amerikai piacra szánt termékük volt, és a világsikere a mai napig tart.

 

Facebook

Legfrisebb híreink

Főiskolásoknak – Egyetemistáknak

 A főiskolásoknak – egyetemistáknak (csak a 18 évet betöltötteknek ) saját diákigazolvány felmutatása esetén a nem akciós termékekből 4 % kedvezményt adunk italboltunkban.

  • Nemzeti Dohánybolt Régi trafikosként várjuk kedves vásárlóinkat a legszélesebb termékválasztékkal!
  • ARMAND DE BRIGNAC GOLDMagyarországi premier! Üzletünkben kapható a világ No. 1. Pezsgője az ARMAND DE BRIGNAC GOLD! armanddebrignac.com Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Koktélok