Termékeink

Chivas Royal Salute whisky 100 Cask 0,7 40% pDD

chivas_royal_salute_100_cask_0,7.jpg
Cikkszám: P-13
72 270 Ft

termekismerteto

Chivas Royal Salute whisky 100 Cask 0,7 40% pDD

Származás: Skócia, Moray, Keys, Speyside
Gyártó: Chivas Brothers Whisky Lepárló (Pernod Ricard)
Alapanyag: Árpa, Rozs


Érlelés: 20 év fahordóban, 100 hordóból 100 féle alap whiskyből kevert, azaz blended whisky. 

Illat: A Chivas Royal Salute whisky 100 Cask 0,7 40% pDD illataiban a kellem, a légies és fátyolos finomság, a kibomló nektáros virágok aromája a jellemző. A hordósság minden pozitív, pörkölt, zamatos jegyeit viseli. Krémes, dús kipárolgásaiban számtalan csodás illat-pamacs okoz örömöt. Malátás, édes, mogyorós, mandulás, kakaós, barackos, szilvás, fahéjas, vaníliás, kissé füstös és fűszeres. Van benne kandírozott narancshéj, szilvalekvár és mazsola is. Igazi illat-káptrázat. 

Íz: A Chivas Royal Salute whisky 100 Cask 0,7 40% pDD kitöltése és megillatozása után azonnal szinte elalélunk a csuda finom első apró kortytól. Édeskés, érett és pörkölt malátás, pörkölt hordós, kissé füstös, diós, kesudiós, mandulás, kakaós, fehércsokis, fahéjas, szilvalekváros, kandírozott narancshéjas, vaníliás zamatok szinte ledöntik a kóstolót a lábáról. Selymes, bársonyosan légies, dús, olajos, mély aromák szabadulnak fel minden egyes pici kortyból. Extra kopmplex, extra sok íz rétege van. 

Lecsengés: Nagyon hosszú, bearanyozza a megszámlálhatatlan ízekre történő "íz-emlékezést"!

Szín: Sötét borostyán, sötét sárga.

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

Lepd meg a Családodat egy kellő alkalomra ezzel a fantasztikus itókával! Eggs!


Érdekesség:

1801.-ben kezdődött a Chivas Regal családi története, méghozzá a Stratischla Lepárlóban (alapítás 1786.-ban) A Chivas Testvérek a királyi udvar beszállítóivá váltak úgy, hogy Aberdeenben luxus élelmiszereket, fűszereket árultak. Viktória Királynő ebben a kegyben részesítette őket, történt mindez 1843.-ban.

1860.-ban kezdték el gyártani a Royal Glen Dee elnevezésű blended whiskyt.

A Chivas Regal 1900.-ban az amerikai piacra szánt termékük volt, és a világsikere a mai napig tart.


Érdekesség 2.:

"Chivas Royal Salute whisky 100 Cask 0,7 40% pDD

Gyönyörű, mélykék porcelán palackban, puha selyembe ágyazva veheti kezébe boldog tulajdonosa. És ha végre összeszedte minden bátorságát és kibontotta a 'Drágaságot', jöhetnek a ízek, jöhet a tobzódás.

A Chivas Brothers keverőmesterének speciális válogatása 100 különböző, legalább 20 évig a tökéletességig érlelt maláta és rozs whisky utolérhetetlen keveréke. Egyedülálló ritkaság, egy elegáns és erőteljes whisky."

Facebook

Ajánlott termékeink

Legfrisebb híreink

Főiskolásoknak – Egyetemistáknak

 A főiskolásoknak – egyetemistáknak (csak a 18 évet betöltötteknek ) saját diákigazolvány felmutatása esetén a nem akciós termékekből 4 % kedvezményt adunk italboltunkban.

  • Nemzeti Dohánybolt Régi trafikosként várjuk kedves vásárlóinkat a legszélesebb termékválasztékkal!
  • ARMAND DE BRIGNAC GOLDMagyarországi premier! Üzletünkben kapható a világ No. 1. Pezsgője az ARMAND DE BRIGNAC GOLD! armanddebrignac.com Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Koktélok