Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Shipyard American IPA 0,5 5%

shipyard-american-ipa.jpg
shipyard-american-ipa.jpg
Cikkszám: Ld-00056
Felvéve: 2018-07-11
Módosítva: 2019-11-20
Egység: 0.5 lBruttó egységár: 1 660 Ft / 1 l
Ár: 830 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 830 Ft 830

Termékismertető

Shipyard American IPA 0,5 5%

 

Származás: USA
Sörfőzde: Shipyard Brewing Company (az angol Marstons sörgyár adja ki Európában)
Ital típusa: Világos sör, IPA
Alapanyag: Árpamaláta, többféle izgalmas aromájú komló.
Alkohol fok: 5,0 % vol.

Illat: A Shipyard American IPA 0,5 5%. Egyértelműen kiváló kipárolgásai vannak, az mondható el, hogy rögtön szomjasak leszünk, ha beleillatozunk a pohárba. Friss, malátás, komlós, nagyon szép virágos és széna aromák kerülnek elő. Kiemelkedő a komló szerepe a páráiban is. Tele van citrus, lime és grapefruit zamatokkal. 

Íz: A Shipyard American IPA 0,5 5% ízeiben minden benne van, ami az elnevezése alapján elvárható. Édeskés-kesernyés, komlós, malátás, árpás, kicsit pörkölt, enyhén csípős, széna és szárított növényes, gyömbéres, igen dús ízű rétegekkel rendelkezik, és bővelkedik citrusokkal, lime és a grapefruit tűnik ki leginkább. Frissítő, üdítő, lágy és selymes, jó italú sör. 

Lecsengés: Kiemelkedően finom komlós, lágyan és közepesen hosszan engedi el az ízeket. 

Szín: Sárga-arany.

Hab: Szép, közepesnél keményebb, illatos.

Így kóstold meg: Hidegen üvegből vagy kiöntve egy szép pohárban, korsóban. Olyan sörfalatot tálalj, ami passzol !
 
Ismerd meg ezt az amerikai szépséget! Eggs!

Mi az IPA jelentése?

India Pale Ale

"Tradicionális brit sör, történetéről a neve árulkodik. India  Nagy Britannia koronagyarmata volt. Az ottaniaknak főzték ezt az ale-t, méghozzá úgy, hogy a hosszú tengeri szállítást, klí­maváltozást kibí­rja. Jellemzője a magas komlótartalom, a keserű í­z és a testesség. Szí­ne a mézaranytól a rozsdavörösig, bronzig terjed."

Mi az az Ale:

"Az ale típusú söröket tipikusan 15 és 24 °C között érlelik. 24 °C fölött az élesztő nagy mennyiségű észtert és más másodlagos aromásító anyagot bocsát ki, amik a sört gyümölcsösebbé teszik. A legjellegzetesebb ízek az alma, az ananász, a banán vagy a szilva. A klasszikus ale nem tartalmaz komlót, ezért édesebb ízű, és rosszabb az eltarthatósága, ezzel szemben a modern ale a komló miatt kesernyésebb, kevésbé gyümölcsös, viszont lényegesen tartósabb."

Mi az a Pale:

"A 18. századi Angliából származó Ale. Jellemzőiben szinte teljesen megegyezik a Bitter-rel. Általánosan elfogadott, hogy a palackozott Bitter-t nevezik Pale Ale-nek. A világos Pale Ale szí­ne változatos, az egészen világostól a rozsdáig, sötét borostyánig terjed. Ízük általában könnyed, édes, hiányzik belőlük a komló keserűje."
VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!