Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Bernard IPA világos sör 0,33 üveges

bernard_ipa_0,33.jpg
bernard_ipa_0,33.jpg
Cikkszám: Ld-00046
Felvéve: 2017-06-15
Módosítva: 2022-07-08
Egység: 0.33 lBruttó egységár: 2 545 Ft / 1 l
Ár: 840 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 840 Ft 840

Termékismertető

Bernard IPA világos sör 0,33 üveges


Sörfőzde: Bernard Családi Sörgyár – Humpolec, Csehország
Ital típusa: Felsőerjesztésű világos IPA
Alkohol fok: 5,6% vol.

Illat: Nagyon elkényezteti az orrot és a szaglószerveinket, és ezt tesz úgy, hogy bodzás, citrusos, gyümölcsös illatokat érzünk, amelyek frissessége igazán üdítő.

Íz: Először friss, lágy, édeskés, citrusos aromák jellemzik, amelyet követ és kompenzál az erős, kesernyés, üdítő, újabb íz.

Lecsengés: Száraz, kesernyés, komlós.

Szín: Aranyba hajló, sárgás rezes.

Hab: Robosztusabb, gyorsan elillanó. 

Így kóstold meg: Hidegen, csapolva vagy üvegből, esetleg dobozból. Keress hozzá valamilyen pörkölt magokat, és garantált a jó buli estére.

Sörre fel!

Mi az IPA jelentése?

India Pale Ale

"Tradicionális brit sör, történetéről a neve árulkodik. India  Nagy Britannia koronagyarmata volt. Az ottaniaknak főzték ezt az ale-t, méghozzá úgy, hogy a hosszú tengeri szállítást, klí­maváltozást kibí­rja. Jellemzője a magas komlótartalom, a keserű í­z és a testesség. Szí­ne a mézaranytól a rozsdavörösig, bronzig terjed."

Mi az az Ale:

"Az ale típusú söröket tipikusan 15 és 24 °C között érlelik. 24 °C fölött az élesztő nagy mennyiségű észtert és más másodlagos aromásító anyagot bocsát ki, amik a sört gyümölcsösebbé teszik. A legjellegzetesebb ízek az alma, az ananász, a banán vagy a szilva. A klasszikus ale nem tartalmaz komlót, ezért édesebb ízű, és rosszabb az eltarthatósága, ezzel szemben a modern ale a komló miatt kesernyésebb, kevésbé gyümölcsös, viszont lényegesen tartósabb."

Mi az a Pale:

"A 18. századi Angliából származó Ale. Jellemzőiben szinte teljesen megegyezik a Bitter-rel. Általánosan elfogadott, hogy a palackozott Bitter-t nevezik Pale Ale-nek. A világos Pale Ale szí­ne változatos, az egészen világostól a rozsdáig, sötét borostyánig terjed. Ízük általában könnyed, édes, hiányzik belőlük a komló keserűje."
VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!