Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Delamain Vesper XO cognac 0,7 40% pDD

1_2019.jpg
1_2019.jpg
Cikkszám: 3918
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2022-11-07
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 84 729 Ft / 1 l
Ár: 59 310 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 59310 Ft 59310

Termékismertető

Delamain Vesper XO cognac 0,7 40% pDD

Származási hely: Franciaország
Régió: Cognac
Lepárló: Delamain Cognac Distillery
Alapanyag: Szőlőbor, - az abból készült konyakok.
Érlelés: Fahordóban. Minimum 25 év, maximum 35 éves alkotókból keverik ki.

Illat: A Delamain Vesper XO cognac 0,7 40% pDD kipárolgása első benyomásra (is!) mennyei örömöket nyújt a szaglószervnek. Tele van virágos, nektáros, édeskés, szárított virágos kezdeti illatokkal. Vaníliás, mézes, fahéjas, tejcsokis, kakaós, pörkölt mogyorós és pörkölt mandulás aroma rétegek keverednek el a 25-35 éves hordós és tölgyes zamat rétegekkel. Selymessége már a gőzeiben is érzékelhető. Lekváros, kandírozott narancshéjas, kicsit tósztkenyeres, valamint kardamon, citromfű, sült ananász is mintha ott lenne a komplexitásában. 

Íz: A Delamain Vesper XO cognac 0,7 40% pDD ízeiről vagy csak annyit mondunk, hogy extra finom, vagy ténylegesen kielemezzük, megkóstoljuk,- de az nem két perces tevékenység lesz. Fogjunk is hozzá. Édeskés, szőlő gyümölcsös, mazsolás, kicsit körtés és almás, lekváros, könnyed, vaníliás ízekről kapunk azonnali képet a legelső kortyban. A 2. és a többedik belekóstolás után is előkerülnek csodás új zamatok. Ilyen a pörkölt mogyoró, mandula, kesudió, pisztácia és a frissen sült kenyér héjához hasonlítható íz összetevő. Hordós és dongás, tölgyes, kicsit fűszeres, csokis, fahéjas, karamellás. Némi barackos és szilvás zamat is ki-ki emelkedik. Kimondottan bársonyos és selymes jellege van a kortyoknak és persze ezzel simogató hatást váltanak ki a kíváncsi ajkakra. Egy pohár ebből az italból ünnepet varázsol a kóstoló napjából.

Lecsengés: Kiemelkedően hosszú, extra finom komplex zamatokkal, vanília, édeskés mogyoró és mazsola aromákkal, hordós, fadongás "elmúlással" a végén.

Szín: Borostyán.

Így kóstold meg: Végy egy kristály konyakos poharat és 18-21 fokon próbáld ki! Lassan kortyolgasd, kicsi adagokban. 

Legyen nagyon szép estéd a Családoddal! Eggs!

 

Érdekesség:

A Delamain cég a névadóját tekintve az egyik legrégebbi név. A konyak vállalatok között az egyik legmegbecsültebb szaktekintélyt képviselik.  A Delamain kereskedő céget James Delamain alapította  1759-ben, bevonta az akkor szakértő apósát, Jean-Isaac Ransont.

Nagyon érdekes az, hogy a Delamain cég sem szőlőtermesztéssel, sem lepárlással nem rendelkezik. Úgy tud a piacra kilépni a csodás termékeivel, hogy  független termelőktől veszi át a párlatokat. Ezeket a cégeket ismerik, tudják kikről van szó, de persze a Delamain ház rendkívül szigorú, alapos, precízen megszabott követelményeinek meg kell felelniük.

Érdekesség: Kizárólag a Grande Champagne régióból származó párlatokat nem vásárolják.

A felvásárlást követően a Delamain Ház a saját pincéiben betárolja tölgyfa hordókban a nedűket, érleli, majd ,,blendeli,, azaz - kikeveri a konykajait. Nos ez a folyamat az, ami tárgyszerűen és lekövethetően megmagyarázza a Delamain Ház termékeinek rendkívül magas minőségét.

Annyira igaz ez, hogy más gyártók is etalonnak fogadják el az ő ,,standard-jeiket,, !

A Delamain csak XO minőséget gyárt, a legfiatalabb terméke is minimum 25 évig érlelt konyakokból van kikeverve.

A termék:

A Delamain Vesper XO kiemelkedően sok ízt tartalmaz, azok is egymásra épülnek, de ugyanakkor kiegészítik, erősítik egymást. Illata varázsos, rögtön rabul is ejt. A hordókban töltött 35 év még emberi léptékben is már a bölcsülés ideje,- hát még ennél a konyaknál mennyire kiemelkedik a tökéletesség érzése!

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!