Termékeink

Arran 2006 Tokaji Cask Finish Batch 4. whisky 0,7 46% pDD

arran-2006-tokaji-finish.jpg
Cikkszám: Wh-00269
20 560 Ft

termekismerteto

Arran 2006 Tokaji Cask Finish Batch 4. whisky 0,7 46% pDD

Származás: Skócia
Gyártó: Arran Whisky Distillery
Alapanyag: Árpa


Érlelés: 8 évig fahordóban, majd Tokaji hordóban 12 hónapon át 

Illat: Az Arran 2006 Tokaji Cask Finish Batch 4. whisky 0,7 46% pDD egy a Magyarok számára különösen kedves aromát jelenít meg - a Tokaji Aszúét! Illataiban realizáljuk, hogy kiválóan megérlelt ital, és a tokajis hordó az extra aroma mellett a selymességét növelte,- ez jelen van a páráiban is. Finom pörkölt fás, dongás, dúsan gyümölcsös, szárított virágos, édes, icipici száraz aromákkal kényeztet a gőzeiben. Csodás mézes, mazsolás, pörkölt olajos magvas jegyei magával ragadóak. 

Íz: Az Arran 2006 Tokaji Cask Finish Batch 4. whisky 0,7 46% pDD ízeiben "megérkezett" Hazánkba, vissza. Nagyszerű zamatokat vitt bele a Tokaji Aszús hordó! Nagyon gyümölcsös, kicsit lekváros, malátás, édes, szuper hordós aromákkal megáldott. A citrusok, a fahéj, a csokoládé és a méz, mazsola is kiütközik. Pörkölt mandula és kesudió, kicsi cserzett bőr, teás, szénás zamatok emelik az élvezeti értékét. A vanília és a narancshéj is megmutatkozik.

Lecsengés: Hosszú, édeskés, tokajis, mogyorós, narancshéjas, vaníliás.

Szín: Aranysárga - barnás

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

Bulira fel, hívd össze a jó Magyar és Külföldi Barátokat és dicsekedj! Eggs!

Érdekesség:

Az Arran egy nagyhírű, kiváló, független lepárló. Vezetője a lepárló résznek Mr. James MacTaggert, az ő irányításával a vidék egyik legtisztább hegyi vízforrásából nyerik ki a szükséges vizet és persze érlelik a jobbnál is jobb whiskyket. Nem használnak karamell szinezéket és a szűrés non-chill filtered módon történik. Így sokkal több illat és íz anyag marad az italban. 


Facebook

Ajánlott termékeink

Legfrisebb híreink

Főiskolásoknak – Egyetemistáknak

 A főiskolásoknak – egyetemistáknak (csak a 18 évet betöltötteknek ) saját diákigazolvány felmutatása esetén a nem akciós termékekből 4 % kedvezményt adunk italboltunkban.

  • Nemzeti Dohánybolt Régi trafikosként várjuk kedves vásárlóinkat a legszélesebb termékválasztékkal!
  • ARMAND DE BRIGNAC GOLDMagyarországi premier! Üzletünkben kapható a világ No. 1. Pezsgője az ARMAND DE BRIGNAC GOLD! armanddebrignac.com Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Koktélok