Termékeink

Taittinger Brut Reserve pezsgő dísztasakban 1,5 Magnum 12,5%

taittinger-brut-reserve-magnum.png
Cikkszám: Us-00189
27 450 Ft 22 860 Ft

termekismerteto

Taittinger Brut Reserve pezsgő dísztasakban 1,5 Magnum 12,5%

Származás: Franciaország, Champagne
Gyártó: Taittinger  Pezsgőpincészet
Alapanyag: Szőlő, - Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Menuier, - így már cuvee
Érlelés: Methode Traditionnelle, minimum 3 évig

Alkohol tartalom: 12,5 % vol

Érdekesség: A társaságot 1734.-ben Jacques Fourneaux alapította, majd 1945.-ben már a Taittinger család adta hozzá a nevét és persze a szakmaiságot, a szorgalmat és a türelmet. Az ő "Ars Poetica-juk" az volt, hogy a 3 féle alapborból a frissességet és a nagyon kellemes aromákat biztosító Chardonnay felé tolják el a keverési arányt. Nagyon összetetté teszi a Taittinger pezsgőket az is, hogy az alapborok 40 féle dűlőről kerülnek a hordókba.

Ma Mr. Pierre Emmanuel Taittinger a család elnöke, aki a legszigorúbb technológiai követelményeket tartja szem előtt a minél magasabb minőség érdekében.

Illat: Ez a pezsgő beletartozik a franciák nagyszerű és csodás pezsgőinek a sorába. Az első pohár első megillatozása is rögtön meggyőző erővel ragad el bennünket. Az apró, kemény, sűrű gyöngyöződése arra utal - amit meg is tapasztalunk - nevezetesen, hogy nagyon gyümölcsös, szőlős, barackos, mangós aromái kifogástalanok. A hosszú érlelési szakasz kiegyensúlyozta az illatokat, így lett ez egy csodás, élvezetes pezsgő.  

Íze: A Taittinger Brut Reserve egy olyan pezsgő, amelynek az alapborai minimum 4 évig hordóban nyugodtak, és ez a kóstoláskor érezhető bársonyosságot is eredményes, a minőséget megemeli. Az ízlelgetés első megállapítás az, hogy nagyon aromás és frissen pattogó-gyöngyöző aromákkal van tele. Vajon milyenekkel ? A legelső a Chardonnay okán a szőlős, finom boros, majd a barackos, almás, körtés, fűszerekkel teli íz-jelleg. Nagyon szépen adja le az aromák sorának minden egyes jelenlévő elemét.  

Lecsengés: Hosszú, nagyon gyümölcsös, száraz, fűszerezett.

Szín: Világos borostyán.

Így kóstold meg a poharadban: Szép – ha lehet kristály – Pezsgős pohárban és kizárólag behűtve 8-10 fokra. 

Élni tudni kell - hívj nagy csapatot a barátaid közül, mert ebből a hatalmas üvegből kitelik több pohárnyi remek pezsgő!

Facebook

Ajánlott termékeink

Legfrisebb híreink

Főiskolásoknak – Egyetemistáknak

 A főiskolásoknak – egyetemistáknak (csak a 18 évet betöltötteknek ) saját diákigazolvány felmutatása esetén a nem akciós termékekből 4 % kedvezményt adunk italboltunkban.

  • Nemzeti Dohánybolt Régi trafikosként várjuk kedves vásárlóinkat a legszélesebb termékválasztékkal!
  • ARMAND DE BRIGNAC GOLDMagyarországi premier! Üzletünkben kapható a világ No. 1. Pezsgője az ARMAND DE BRIGNAC GOLD! armanddebrignac.com Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Koktélok