Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Italvarázsló

Italvarázsló

Te mondod a legjobb extravagáns ital nevét, mi szállítjuk neked Magyarország egész területén! 

Nemzeti Dohánybolt

Nemzeti Dohánybolt

Több mint 20 éves szakmai múlttal 1.600-féle termékkel várunk Nemzeti Dohányboltunkban.

Ízleld meg a világot!

Ízleld meg a világot!

Gyere és böngéssz a golden-drinks.hu 112 ország több mint 2200 italkülönlegessége között!

Termékek

Egyedülálló raktárkészletünk,
több mint 2200 italkülönlegessége közül választhatsz!

Sandeman Sherry Medium Sweet 0,75 15%

sandeman-sherry-medium-sweet.png
sandeman-sherry-medium-sweet.png
Cikkszám: ig-00764
Felvéve: 2017-11-28
Módosítva: 2018-08-01
Egység: 0.75 lBruttó egységár: 3 587 Ft / 1 l
Ár: 2 690 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 2690 Ft 2690

Termékismertető

Sandeman Sherry Medium Sweet 0,75 15%

Származás: Spanyolország, Jerez
Gyártó: Sandeman Distillery
Alapanyag: szőlő, bor, sherry változat,- benne fehér szőlő+brandy+édesítő anyag esetenként.


Érlelés: Tölgyfahordóban, minimum 3 éven át, Solera rendszerben (2/3-ig töltött hordók egymásra helyezve és a legfelsőbe kerül a legfiatalabb bor, a legalsóból 5-30 %-ot palackoznak és utántöltik a felette lévő sorból. Mivel oxigén jut be a hordó 1/3 részébe, így egy nemes gomba lepel alakul ki, zárja le a bor felszínét, és eképpen alakulhat ki a speciális ízű sherry. Ennek a gomba lepelnek a neve"flor")

Illat: A Sandeman Sherry Medium Sweet 0,75 15% is az egyik legérdekesebb bor, pontosabban ez is egy likőrbor. A Fino-hoz képest jelentősen édesebb, mert a fentiekben röviden ismertetett érlelési eljárás során kapott természetes édesítő anagot. A Solera érlelés jelentősen befolyásolja a zamatokat és aromákat a kipárolgásában. Ez a likőrbor közepesen édes, gyümölcsösebb, kicsit mogyorós, kesudiós. Fűszeressége erőteljesebben jön ki, mint a szárazabb változatokban. A savai finomak, érdekesen, de nagyon jellemzően és a sherrykre fajtaspecifikusan - fanyar, gombás, élesztős jellegűek. Mandula, fa, tölgyfa érezhető némi cédrus és mazsola jegyekkel ebben az italban is. 

Íz: A Sandeman Sherry Medium Sweet 0,75 15% is (hasonlóan a Fino-hoz) egy kiemelkedően érdekes, speciális ízekkel megáldott olyan likőrbor, amely elsősorban nagyon hűtött állapotban talán a legfinomabb. Kifejezetten édes, de még mindig nem túlzottan, csak annyira, hogy itt például a fűszerek jobban kijönnek, mint az ennél szárazabbakban. Szénás, szárított gyógy és fűszernövényes, fanyar, de üdítő zamatokkal bír. Van benne mazsola, datolya, egres, majd némi élesztő gomba is feltűnik. Szépséges savai egyensúlyt mutatnak, ezért is selymes az ital. Jó húzása van, alacsony hőfokon nagyon frissítő és élénkítő hatású. 

Lecsengés: Közepesen hosszú, édeskés, kiemelkedően fűszeres, hordódongás, gombás-élesztős-cédrusos.

Szín: Borostyánsárga, rezes.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 6-8 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg.  

Csapj egy sherry-estet a Hölgyeknek és Uraknak! Eggs!  

 

Egy kis Sherry osztályozás:


Fino ('finom' spanyolul). Ez a klasszikus sherry, mindig jól lehűtve kell fogyasztani. Világos szalmasárga színű ital, száraz ízzel.

Manzanilla a fino sherry olyan fajtája, amit Sanlúcar de Barrameda területén készítenek. Kissé sós aromája van.

Amontillado Ezt a típust először a flor élesztőréteg alatt érlelik, majd pedig levegőn szellőztetik, ami a finonál sötétebb aranyszínt és diós zamatot eredményez.

Oloroso ('illatos' spanyolul) Mivel nem képződik flor a felszínén, ezért a levegőn oxidálódik és a finonál sötétebb lesz. Többnyire Pedro Ximenez borral keverik, hogy félédes és édes sherryt kapjanak. Testesebb, mint az amontillado. Ez a legerősebb sherry-típus, akár 17-22% alkohollal.

Palo Cortado Ritka típus, átmenet az amontillado és az oloroso között.

Cream sherry Keverék típus, változatos színekben és ízekben. Leggyakrabban fino és oloroso keveréke, amit Pedro Ximenez vagy moscatel borok hozzáadásával édesítenek.

 

Utolsó darabok!

Most még tudsz ezekből az italokból vásárolni, de lehet, hogy holnap már nem! Kiváló italok, a világ minden tájáról. Sokuk már csak emlék marad a legtöbb ember számár, de ennek az évjáratnak az ízére csak azok a bátrak emlékeznek aki megkóstolták.

Megnézem az összes Utolsó darabot (11 db)

Akciós italok

Koronázd meg az estédet e csodálatos italok valamelyikével és fizess most 5-30%-kal kevesebbet. De ne sokat gondolkodj, mert lehet ez az utolsó pillanat, hogy kedvezménnyel együtt viheted!

Chivas_Regal_12y_0,7.jpg
  • %Akció
10 100 Ft 8 540 Ft-15%
havana_club_3y.jpg
  • %Akció
6 330 Ft 5 130 Ft-19%
1_1851.jpg
  • %Akció
5 100 Ft 4 300 Ft-16%
1_553.jpg
  • %Akció
450 Ft 390 Ft-13%
ballantines_2glass_2013.8.jpg
  • %Akció
6 110 Ft 5 160 Ft-16%
További akciós termékek (41 db)

Nem csak italújdonságaink!

Folyamatosan keressük a helyi és nemzetközi italkülönlegességeket, újdonságokat. Alább kiemeltünk néhányat, de az "Összes újdonság" linkre kattintva böngészhetsz az elmúlt 30 napban megjelentek között. Kíváncsiskodóknak, útkeresőknek, amatőr "íztesztelőknek" ajánlott! 

Összes újdonság

Prémium italok, italkülönlegességek

Ezek az italkülönlegességek az italvilág zászlóshajói. Olyanok mint a legjobb sz....k (nem írhatjuk le!)! Egy igazán különleges alkalom, egy tökéletes pillanat adja meg ezeknek az italoknak a létjogosultságát, melyek mindegyikében a tökéletes íz, harmónia és megjelenés ölt egyszerre testet. Mikor jön el a tökéletes pillanat? Talán ma! Ezért kell, hogy felkészülj rá jóelőre.

További prémium italok (57 db)

Gazdaságos italok

Kedvelt italok, kiváló minőségben nagyonjó ár/érték arányban akár gazdaságos kiszerelésben is. Az ízen nem változtat, de az áron igen! Tárolj be, hogy pénztárcabarát módon élvezd a választott ízét a következő napokban.

További gazdaságos italok (1 db)

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!

Állás

Tisztelt Érdeklődő Álláskereső!

Keresünk olyan ambíciózus, kommunikatív, ital és dohány termékek kereskedelme után szakmailag érdeklődő kollégát, aki feddhetetlen előéletű, érettségizett, hosszú távra helyet keres magának a kereskedelemben!

Nagyon érdekes és jó munka!

Nálunk ITAL és TRAFIK TERMÉKEK SZAKÉRTÉKESÍTŐJE lehetsz, a VILÁG minden táján megélhetsz az itt megszerzett tudással!

Fényképes önéletrajz szükséges, küld el az ugyvezig@golden-drinks.hu e-mail címre!

Várunk!

üdv.

GOLDEN DRINKS KFT.

Facebook