Termékeink

Dom Benedictine likőr 0,7 40% fémDD

dom_benedictine_fem.jpg
Cikkszám: 818
8 670 Ft

termekismerteto

Dom Benedictine likőr 0,7 40% fémDD


Származás: Franciaország
Gyártó: Dom Benedictine Distillery
Alapanyag: Konyak + 27 féle gyógynövény, fűszer és ízesítő növények


Érlelés: Hordós érlelés, áztatással, keveréssel és rázással történik.

Illat: A Dom Benedictine likőr kóstolása kezdve az illatok megismerésével - izgalommal tölti el az embert, mert még is csak egy bencés szerzetesek által készített, nagy hagyománnyal bíró, világhírű italról van szó. A kipárolgásaira röviden 3 dolog jellemző: 1.- nagyon finom a konyak alap. 2.- Kiváló aromájú fűszer és gyógynövényeket érezhetünk benne. 3.- Valamitől egészen krémes-olajos illatok szállnak fel a pohárból. 

Íz: Ez a márkás, tradicionális francia likőr (sokan keserű likőrnek mondják) ha úgy nézem akkor gyorsan és kevés szóval leírható - konyakos, szárított fűszer és gyógynövényes ízű. Ennyivel jellemezhető. Azonban ennél ez az ital sokkal több. Ugyanis a rengeteg íz-réteg lassan kortyolgatva a likőrt - csak előtűnik. Mivel a recept titkos, elég nehéz határozott ízeket, aromákat megemlíteni, ezért inkább meg kell kóstolni.........! 

Lecsengés: Kellemes, fűszeres, szárított virágos, hosszan tartó.

Szín: Világos sárgás-barnás.

Koktélokhoz: Ajánlott, remek ízeket ad hozzá és szolgál alap ital alkotóként is a koktélokban. Rengeteg receptje van,- sőt még a cukrászat is felhasználja.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 18-21 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg ! Lehet hűtve is, sőt jéggel is kiemelkedően finom.

Ajándékozz szeretteidnek ilyen nagyszerű, márkás, eredeti italt,- ezzel nem vallasz szégyent!

 

Érdekesség:

A XIX, században találta ki ezt a likőrt Alexander le Grand úr. Deo Optimo Maximo - ezt jelenti a DOM rövidítés, magyarul: " a legfőbb istennek szentelve"! Olyan felséges is ez a likőr ! A címkét, az üveget is Alexander le Grand tervezte. A bencés apátok is tevékenyen részt vettek a fejlesztésben és a gyártásban.

A recept titkos, így azt egyszerre, azonos időben csak 3 fő ismeri.

 

Facebook

Legfrisebb híreink

Főiskolásoknak – Egyetemistáknak

 A főiskolásoknak – egyetemistáknak (csak a 18 évet betöltötteknek ) saját diákigazolvány felmutatása esetén a nem akciós termékekből 4 % kedvezményt adunk italboltunkban.

  • Nemzeti Dohánybolt Régi trafikosként várjuk kedves vásárlóinkat a legszélesebb termékválasztékkal!
  • ARMAND DE BRIGNAC GOLDMagyarországi premier! Üzletünkben kapható a világ No. 1. Pezsgője az ARMAND DE BRIGNAC GOLD! armanddebrignac.com Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Koktélok