Termékeink

Szekszárdi Kékfrankos 0,75 Tüske

szekszardi-kekfrankos-tuske.png
Cikkszám: Br-00108
2 340 Ft

termekismerteto

Szekszárdi Kékfrankos 0,75 Tüske

Származás: Magyarország
Gyártó: Tüske Pincészet
Alapanyag: Szőlő, bor, -  Kékfrankos


Érlelés: 1.5 évig tölgyfahordóban,

Érdekesség: Ez a szekszárdi gazdaság 12,5 hektáron termeli a bort. A feleség Nagypapájáról kapta a "Tüske" nevet, mint becenevet. Halmai Csaba a tulajdonos.

Illat: A Szekszárdi Kékfrankos 0,75 Tüske az egyik legjobb szekszárdi dülőből származó gyümölcsből készült. A páráiban dús, nektáros, mézes, mazsolás, érett erdei bogyosók, kékszilva és annak a lekvárja fedezhető fel a megillatozásakor. A finom, friss kékszőlő gyümölcse keveredik érdekes módon a hordó dongás illatával. Tele van csokis, kakaós és karamellás jegyekkel. A szegfűszeg egészen halványan jelenik meg.  

Íz: A Szekszárdi Kékfrankos 0,75 Tüske megkóstolása során azonnal érezzük, hogy ez egy könnyed bor, de még sem nélkülözi a komoly savakat, tanninokat. Érett fekete ribizli és a szilva lekvárja, szárított gyümölcsök, kandírozott narancs, méz, citrusok, fahéj, kakaó, kardamon jellemzi azt a sok réteget, amely az ízek tekintetében kiadja a végső és egységesen finom és bársonyos zamatot.    

Lecsengés: Közepesnél hosszabb, meggyes, ribizlis, szedres, dongás, tanninos.

Szín: Vörös.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 12-18 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg.  

Ülj le, sakkozz egy jót a kisfiaddal, s közben hörpölj ebből a szép borból! Eggs! 

 

Facebook

Ajánlott termékeink

Legfrisebb híreink

Főiskolásoknak – Egyetemistáknak

 A főiskolásoknak – egyetemistáknak (csak a 18 évet betöltötteknek ) saját diákigazolvány felmutatása esetén a nem akciós termékekből 4 % kedvezményt adunk italboltunkban.

  • Nemzeti Dohánybolt Régi trafikosként várjuk kedves vásárlóinkat a legszélesebb termékválasztékkal!
  • ARMAND DE BRIGNAC GOLDMagyarországi premier! Üzletünkben kapható a világ No. 1. Pezsgője az ARMAND DE BRIGNAC GOLD! armanddebrignac.com Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Koktélok