Termékeink

Vylyan Mandolás 0,75 /Cab.Franc válogatás/

vylyan-mandolas.png
Cikkszám: 141
9 880 Ft

termekismerteto

Vylyan Mandolás 0,75 /Cab.Franc válogatás/

Származás: Magyarország, Villány
Gyártó: Vylyan Pincészet
Alapanyag: szőlő, vörösbor, Cabernet Franc


Érlelés: 225 literes, különböző korú és töltésű fahordóban, 15 hónapon át.

Illat: A Vylyan Cabernet Franc 0,75 vörösbor egy hordóválogatás, azaz a legjobb hordókat házasítottták, ennek az eredménye ez a tökéletes ital. A kellő szellőzés után megtapasztalhatjuk az illatozás megkezdésekor a fajta sajátos jellegének extrém magas minőségű megjelenését. Dús, mély, gazdag gyümölcsös aromák áramlanak a pohár felett. Fekete bogyósok, kék bogyósok, piros húsú gyümölcsök vannak jelen. A sav-tannin-cukor hármas a páráiban is tökéletességet sejtet. A hordódonga príma zamatai szintén felemelkedik és elkápráztatja az orrot már a páráiban. 

Íz: A Vylyan Cabernet Franc 0,75 vörösbor megkóstolása az illat felismerés után maga az egyik legszebb bor kedvelési élvezet. Ízeiben csupa felséges fekete szeder, fekete ribizli és fekete bodza, kék áfonya, kökény, kékszilva, annak lekvárja, cseresznye, meggy, szamóca, málna, csipkebogyó, gránátalma jelenik meg. Zamatainak élvezhetőségét messze kiemeli a nehéz sav és tanninok halmaza, de egyáltalán nem teszik túl karcossá, túl nehézzé ezt a komoly bort, sőt nagyon le van simítva minden aroma rétege. A hordós nyugalom pont ezt a vonalat erősítette. Fűszereinek a sora a következő: kávé, kakaó, szegfűszeg, bors, kardamon.

Lecsengés: Hosszú, gyümölcsös, hordós, kissé füstös, fűszeres, - sokáig kitartanak az aromák.

Szín: Mély vörös, feketés.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 12-18 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg.  

Emeld le ezt a palack bort a polcról, nagy élvezet lesz! Eggs! 

 

Borok osztályozása a cukortartalom szerint:

Száraz: Kisebb, mint 4 g/l. A bor cukortartalma kevesebb, mint 4 g/l vagy legfeljebb 2 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett, titrálható savtartalmat, de legfeljebb 9 g/l lehet.

Félszáraz: 4-12 g/l között. A bor cukortatalma 4-12 g/l között van vagy legfeljebb 4 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett titrálható savtartalom kétszeresét, de legfeljebb 18 g/l.

Félédes: 12-45 g/l között.

Édes: Több, mint 45 g/l.


Facebook

Legfrisebb híreink

Főiskolásoknak – Egyetemistáknak

 A főiskolásoknak – egyetemistáknak (csak a 18 évet betöltötteknek ) saját diákigazolvány felmutatása esetén a nem akciós termékekből 4 % kedvezményt adunk italboltunkban.

  • Nemzeti Dohánybolt Régi trafikosként várjuk kedves vásárlóinkat a legszélesebb termékválasztékkal!
  • ARMAND DE BRIGNAC GOLDMagyarországi premier! Üzletünkben kapható a világ No. 1. Pezsgője az ARMAND DE BRIGNAC GOLD! armanddebrignac.com Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Koktélok