Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Jim Beam 4,5 whiskey 40% pDD

jim-beam-4,5.jpg
jim-beam-4,5.jpg
jim-beam-4.5.jpg
Cikkszám: 397
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2018-08-01
Egység: 4.5 lBruttó egységár: 11 251 Ft / 1 l
Ár: 50 630 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 50630 Ft 50630

Termékismertető

Jim Beam 4,5 whiskey 40% pDD

 


Származás: USA, Kentucky
Gyártó: Jim Beam Whisky Distillery
Alalapanyag: Min 51 % kukorica, árpa, rozs
Érlelés: Fahordóban, minimum 4 évig


Érdekesség: 1795.-ben, több mint 200 éve kezdte el Jacob Beam úr a whisky gyártást és szeretett unokájáról, James"Jim" Beamről nevezte el a márkát, és lett a mai Jim Beam. Ami nagyszerű, az az, hogy ennyi ideje változatlan formában gyártják ezt a szép bourbon whhiskyt. Az egyik legkedveltebb amerikai whisky.

Ez az óriáspalack díszdobozban nagyszerű parti ajándék lehet!

Illat: A Jim Beam Whisky illata mondhatni fenséges, de részletesebben is utána kell járni. Kitöltve a kóstoló pohárba megcsap bennünket a kukorica édes, klassz illata. A fahordó fadongás, pörkölt, mogyorós, vaníliás aromája igen élvezetes. Van benne egy kis karamell, mandula, citrusok, cédrus kipárolgás is. Sűrű, vastag, ízes párái megadják az alaphangot és a kóstolás irányába tolják el a fantáziánkat. Szépen megalkotott, jól megérlelt whisky, amelynek a zamatai nem hagynak kétséget a hozzáértés felől.

Íz: A Jim Beam Whisky ízeiről csak jókat lehet mondani. Kezdjük az elején, az első benyomásokkal. Mindenek előtt jelentkezik az édeskés, kukoricás, kellemes aroma. Aztán a 4 éves érlelés eredményeképpen a tölgyfahordó semmihez sem hasonlítható zamata tűnik fel. Követi a vanília, a citrusok, a mandula és mogyoró megpörkölt változata. A végén egy kis fahéj és kardamon is segíti a teljesség érzetének a kialakulását a kóstoló ajkaknak. Nagyon komoly élvezeti értékkel bíró whiskyről beszélhetünk.

Lecsengés: Nem túl sokáig, de jól tartja az utóízeket.

Szín: Aranysárga narancsos beütéssel.

Így kóstold meg a poharadban: Végy egy szép whiskys poharat - ha lehet, akkor kristályt - és szobahúmérsékleten (18-21 fok) kezd el apró kortyokban, vagy hűtsd le, esetleg próbáld ki jéggel is. Koktélokban kifejezetten remek alap és kiegészítő ízeket visz bele a kevert italokba.

Ebből a hatalmas palackból igazi, óriási partit rendezhetsz! Kedves egészségedre!


 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!