Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Chartreuse Green 0,2 55% pDD

chartreuse-green-0-2.jpg
chartreuse-green-0-2.jpg
Cikkszám: Ig-01601
Felvéve: 2023-12-12
Módosítva: 2024-01-09
Egység: 0.2 lBruttó egységár: 73 700 Ft / 1 l
Ár: 14 740 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 14740 Ft 14740

Termékismertető

Chartreuse Green 0,2 55% pDD
 

Származás: Franciaország, Voiron
Gyártó: Chartreuse Distillery
Alapanyag: Francia brandy vagy konyak + gyógynövények + fűszernövények = Összesen 130 féle, cukor + virágok


Érlelés: Szárítás, aprítás, áztatással és keveréssel, rázással. A likőr párlatát sok évig tartó érleléssel - tölgyfahordókban.

Illat: A Chartreuse Green 0,2 55% pDD (Zöld cimkés ) francia likőr gyártása maga egy misztérium, és az illatai is e tárgykörbe tartoznak. A kétféle csoportba osztható alapanyag, azaz a borpárlat valamint a 130 féle gyógy és fűszernövény kivonata létrehoz egy semmihez sem fogható "aroma-bombát". Megkísérelve a jellemzését ennek az italnak, néhány szó eszünkbe jut persze, de inkább a személyes tapasztalat a meghatározó mindenki számára. Nos egy nagyon finom, szárított fűszernövényes, gyógynövényes, kicsit csípős, szénás, szárított virágos, icipicit mentás, gyömbéres illat érezhető mindenképp, és lehet folytatni......

Íz: A Chartreuse Green 0,2 55% pDD: Jellemző íz erre a francia szerzetesek által gyártott likőrre vonatkozóan a finom édesség, az alap borpárlat erőteljesebb (55 % alkohol ) csípőssége. Továbbá a 130 növényből készült kivonatok kissé ánizsos, mentás, gyömbéres, édesgyökér-szerű, fahéjas, szegfűszeges aromája. Nincs igazi, profi és persze autentikus meghatározás, mert a recept titkos, és az összetevőket nem ismerjük. Nagyon finom, nagyon élvezetes, tömény ízekkel bíró remek likőr relatíve magas alkoholtartalommal.

Lecsengés: Kellemes, édeskés, fűszeres, gyógynövényes, erősen alkoholos

Szín: zöldes-sárga.

Koktélokhoz: Ajánlott, remek ízeket ad hozzá és szolgál alap ital alkotóként is a koktélokban. 

Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 18-21 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg ! Isteni ital 6-8 fokon, hűtve is, sőt jéggel is kiemelkedően jó.

Tiszteld a sok száz éves történelmet, az apátok szaktudását,- ezért is kóstold meg ezt a kiemelkedő itókát! Vigyázz, mert nagyon erős ital! Eggs! 

 

Érdekesség:

A Chartreuse likőr receptje több száz éves, és egy igazi "kalandtúrán" esett át az évszázadok során. Egy jó darabig meg sem tudták fejteni, majd a szerzetesekhez került, aztán állami tulajdonba, sőt Napóleon ideje alatt haszontalannak minősítették. Volt spanyol emigrációban is, és e viszontagságok után került vissza Vorion-ba, Franciaországba. A mai napig szuper titkos, 130 gyógynövény kell hozzá, sok éven át pincében, hordókban kell nyugodnia a likőrnek a palackozás előtt.

Az összetevőket mindig csak 2 szerzetes tudja pontosan és nem férnek többen hozzá a titokhoz.

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!