Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Dom Perignon Vintage 2009 0,75

dom-perignon-vintage-2009.jpg
dom-perignon-vintage-2009.jpg
Cikkszám: Ig-01343
Felvéve: 2021-12-30
Módosítva: 2022-01-28
Egység: 0.75 lBruttó egységár: 154 227 Ft / 1 l
Ár: 115 670 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 115670 Ft 115670

Termékismertető

Dom Perignon Vintage 2009 0,75

Származás: Franciaország, Champagne
Gyártó: Moet & Chandon Co.
Alapanyag: Szőlő, - Pinot Noir, Chardonnay
Érlelés: Methode Traditionnelle

Alkohol tartalom: 12,5 % vol

Érdekesség: Ez a világ leginkább elitnek elismert pezsgője. Dom Perignon szerzetes a XVII. században alkotott véletlenül, 2 érlelési fázison keresztül igazi Champagne-t. Az eredetvédelem ma azt jelenti, hogy ezt a 2 érlelési szakaszt kell követni, és csak a Champagne területén belülről származó borból lehet készíteni. Ez a szerzetes mester használt legelőször parafa dugót is,- és cukrot is ő adott legelőször a pezsgőhöz az érlelés során. Igazi őstehetség volt ebben a szakmában.

Csodás külsőségek is, azaz fantasztikus csomagolás jellemzi a márkát, pld. díszdoboz, bársony tasak, stb.

Illat: Dom Perignon Vintage 2009 0,75: Az illatai ennek az évjáratnak egészen kivételesek. Kiemelten gyümölcsös - ez az első benyomásunk. Némi vanília is előbukkan, zamataiban természetesen ott van a jellegzetes Dom Perignon aroma komplex összetettsége. Ez is egy csodás száraz pezsgő, kiérezni az alap szőlő gyümölcsöt, bort és az érlelés frenetikus hatását. Fűszeres, pattogó, friss, ropogós, citrusok és mandula szép kipárolgásai szédítik meg a kiváncsiskodó orrot, elégítik ki az illat igényünket.

Íze: Dom Perignon Vintage 2009 0,75: Az első kortynál érezzük, hogy élénkítő, szétrobban szinte a szájban a sokféle íz. Kiemelten jelentkeznek rögtön az elején a szőlős, szőlő gyümölcsös, boros, érlelt aromák. Fűszeres, vaníliás, citrusos, mazsolás, mandulás, szárított virágos, harmonikusan száraz, a maradék cukor pont megfelelő mennyiségben van jelen a tökéletes ízhatáshoz. Érdekesen alakul a többedik korty után az az érzés, hogy már nem annyira pattogós és nem "roppan", hanem megszelídül és bársonyossá válik. Igazi íz élmény! 

Lecsengés: Hosszú, nagyon gyümölcsös, vaníliás, szénás, száraz, fűszeres.

Szín: Világos borostyán.

Így kóstold meg a poharadban: Szép – ha lehet kristály – Pezsgős pohárban és kizárólag behűtve 8-10 fokra. 

Élni tudni kell, de gondolj a Jó Barátokra is! Eggs!

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!