Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Glenlivet 25é Single Malt Scotch whisky 0,7 43% faDD

glenlivet 25-e.jpg
glenlivet 25-e.jpg
Cikkszám: Ig-01260
Felvéve: 2021-05-06
Módosítva: 2021-12-20
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 216 857 Ft / 1 l
Ár: 151 800 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 151800 Ft 151800

Termékismertető

Glenlivet 25é Single Malt Scotch whisky 0,7 43% faDD


Származás: Skócia, Speyside
Gyártó: Glenlivet Distillery
Alapanyag: árpa,  gabona
Érlelés: Franciaországi Limousin tölgyfa hordókban 25 éven át, de a befejezés Oloroso sherrys hordóban történik.

Csomagolás: egyedi sorszámot kapott

Illat: A Glenlivet 25é Single Malt Scotch whisky 0,7 43% faDD. Amikor egy whisky 25 évet volt a hordó nyugtató és érlelő sötétségében, akkor csak izgulni lehet a megillatozásának pusztán a lehetősségénél is! Az egyik legeslegjobb alkotása a gyártónak. Az illatai frenetikusak. Hordós, pörkölt malátás, karamellás, csokis, lekváros, pörkölt mogyorós, pörkölt mandulás, kesudiós, diós, fahéjas, mézes, mazsolás, kandírozott narancshéjas, fűszeres, kakaós, pörkölt kókuszos, pörkölt banános, tósztkenyeres, szárított gyümölcsös. Igazi kuriózum és még csak meg sem kóstoltuk. 

Íz: A Glenlivet 25é Single Malt Scotch whisky 0,7 43% faDD. Az illatok után, azok által megígézve az első cseppek ámulatba ejtik a single malt rajongókat. Az első benyomásunk az, hogy a komplexitása nagyon mély, összetett, sok-sok alkotó ízréteggel. Hordóssága nagyon finom, de határozott. A zamatairól: Pörkölt malátás, fahéjas, mazsolás, telis tele van pörkölt olajos magvakkal, értve ez alatt a diót, kesudiót, mandulát, mogyorót. Fűszeressége élvezetes, édeskés-száraz az alapjellege ennek a prémium italnak. Kakaós, karamellás, csokis, keserűcsokis, kókuszos, lekváros, kandírozott narancshéjas, - selymes, olajos, bársonyos és nagyon de nagyon itatja magát! 

Lecsengés: Nagyon hosszú, fűszeres, lekváros, csokis, hordós.

Szín: barnába hajló

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

Ezzel bárkit megköszönthetsz, bárkinek bármit megköszönhetsz, vagy a saját örömödet leld benne! Eggs!

 

Érdekesség:

Az 1824-ben alapított Speyside-i lepárló, a legidősebb legális szeszfőzdék egyike, megalapítása óta szinte folyamatosan üzemel. Valószínűleg ennek is köszönhető, hogy mára a világ második legmagasabb (Amerikában az első) single malt whisky eladási darabszámával büszkélkedhet.

"A The Glenlivet lepárló a Highland-régió azon területén fekszik, amely az 1800-as évek elején híres volt csempészeiről és több száz illegális szeszfőzdéjéről. Ezt az időszakot az 1823-as szeszengedélyezési- és adótörvény zárta le, amely rendezte a whiskyfőzdék helyzetét is, és megalapozta a skót whiskyipar későbbi virágzását. George Smith egyike volt azoknak, akik elsőként váltották ki az engedélyt és kezdtek hivatalosan is whiskyfőzésbe. Lepárlójának a Glenlivet nevet adta, ezt később a The Glenlivet névre változtatták, ezzel különböztetve meg számtalan olyan üzemtől, amely szintén ezt a nevet használta. A The Glenlivet ma már a legnépszerűbb single malt whiskyk közé tartozik világszerte."

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!