Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Glenfiddich 14é Bourbon Barrel Reserve 0,7 43% pDD

glenfiddich-14-e-bourbon-barrel.jpeg
glenfiddich-14-e-bourbon-barrel.jpeg
Cikkszám: Ig-01235
Felvéve: 2021-02-09
Módosítva: 2021-02-16
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 34 643 Ft / 1 l
Ár: 24 250 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 24250 Ft 24250

Termékismertető

Glenfiddich 14é Bourbon Barrel Reserve 0,7 43% pDD

 

Származás: Skócia, Speyside
Gyártó: Glenfiddich Whisky Distillery
Alapanyag: Árpa
Érlelés: tölgyfahordó, 14 évet töltött új égetett bourbonos hordóban, majd használt bourbonos hordóban.

Illat: A Glenfiddich 14é Bourbon Barrel Reserve 0,7 43% pDD. Készítsük fel az orrunkat egy remek feladatra,- meg kell illatozni ezt a tinédzser korú szépséget! Sült alma, édeskésség, pörkölt maláta, szerecsendió, mogyoró, mandula, pisztácia érezhető a rétegek között. Kicsit cédrusos, kakaós, csokis, fahéjas. Fűszeres aromái kitűnőek,- szegfűszeg és csipetnyi kardamon, gyömbér és még kevesebb ánizs érezhető. Hordós, pörkölt tölgyfás jegyek is felszínre kerülnek. Selymes, simogató, remek kipárolgásokkal jelentkezik be összességében. 

Íz: A Glenfiddich 14é Bourbon Barrel Reserve 0,7 43% pDD. Ennek a kiváló itókának jó íze van! Édes, pörkölt malátás, kicsit füstös, hordós, dongás, aszalt gyümölcsös, sült almás, narancslekváros, szilvalekváros, kandírozott barackos, kakaós, fahéjas, karamellás. Zamatai között meg kell említeni a vaníliát, gyömbért, szegfűszeget, mazsolát, mézet és kicsi citrus jelleget is. Lekerekített, bársonyos húzása van. Némi koriander is mintha szorult volna bele. Mogyoró, mandula, kesudió, pisztácia kerül elő a sokadik kortyban. 

Lecsengés: Nagyon szépen, hosszan élvezhetőek az íz rétegek sok perccel az utolsó korty után is.

Szín: sötét sárga-borostyán

Így kóstold meg: Tisztán, 18-21 fokon, hűtve majd jéggel,- természetesen whiskys kristálypohárban!

Ismerkedj meg ezzel a csodás itallal! Eggs!

 

Érdekesség:

A skót Glenfiddich William Grant and Sons márkája, nyugodtan állítható, hogy a világ egyik legnépszerűbb maláta whiskyje.

A világ legnépszerűbb single malt whiskyje! Nincs még egy single malt, amiből akár csak közel ennyit vennének a vásárlók. A máig családi tulajdonban lévő Glenfiddich lepárló mára már klasszikus, lekerekített háromszögű palackjai világszerte a 'single malt whisky' szimbolikus megtestesítőjévé vált.

A későbbi rajongók jelentős részének a Glenfiddich 12 éves verziója adja a 'kezdő lökést', hogy alaposabban elmélyüljön a single maltok végtelenül gyönyörteljes világában. A Glenfiddich 2010 tavaszán adta ki ezt a speciális, 14 éves változatot. 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!