Üzletünk változatlanul hétfő-szombaton nyitva van, lsd. a weblap alján a részleteket!

Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

A.E.Dor Seasons Pack cognac 4x0,2 40% pDD

ae-dor-seasons-pack-cognac.jpg
ae-dor-seasons-pack-cognac.jpg
Cikkszám: Ig-01208
Felvéve: 2020-12-16
Módosítva: 2020-12-17
Egység: 0.8 lBruttó egységár: 37 787 Ft / 1 l
Ár: 30 230 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 30230 Ft 30230

Termékismertető

A.E.Dor Seasons Pack cognac 4x0,2 40% pDD

 

Az A.E. Dor Cognac Extra Grande Champagne-t előállító céget nagyon régen, 1858.-ben alapította egy ,,bohém,, úr, aki rendesen szerette az életet, a lóversenyt, hölgyeket, italokat - és  a különleges konyakokat, párlatokat. Ennek az úriembernek a neve nem volt más, mint Amédée Edouard Dor.

Nem esett messze az alma a fájától, mert egy régi konyak készítő család sarja volt. Felvett egy különleges szokást, miszerint is szenvedélyesen gyűjtötte a Grande Chapagne konyakokat. Fogta magát és beletöltötte tölgyfa hordóba évtizedekre, majd sok tíz év után demizsonba tárolta őket.

(Akkor vette ki hordóból, amikor má nem értek tovább, ez jellemzően 35-60 év után következik be.)

Kiszúrta magának jó érzékkel a Nagy Filoxéra Járvány idejét, - 1875.- és akkor nagyon sokat vásárolt, ami egy óriási érték manapság !    

Ez a konyak gyöngyszemekből álló páratlan kollekció egy kiemelkedően értékes öröksége lett a cégnek. A legöregebb itókák állítólag az 1700-as évek végétől ott sorakoznak a polcokon. Sajnálatos tény az, hogy a hordóból először értelemszerűen a fajsúlyában könnyebb alkohol párolog el, ( ez az ,,Angyalok Jussa,, elnevezést kapta, évi 1-1,5 %  )  így a nagyon öreg, folyékony aranyak alkoholtartalma jelentősen kevesebb.

Erre remek illusztratív példa az A.E. Dor vállalat egyik legöregebb konyakja (1805) a Soleil d’Austerlitz az alkoholtartalma nem több mint  30%. Azonban ettől még ez a konyak olyan bársonyos, mint egy legnemesebb szőttes, ízei, aromái pedig egyenesen a ,,mennybe ,, visznek.

Az A.E. Dor Seasons Pack a 4 évszak előtt tiszteleg. Fantasztikus vanília, fahéj, kókusz, pörkölt mandula fedezhető fel benne.

Egyetlen korty ízhatása kb. 10 percig tartósan a szánkban marad.

Próbáld ki, ha egy mód van rá, mert nagyszerű italok, és ez a 4-es pakk pont erre való! Egészségedre!


VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!