Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Courvoisier L'Essence cognac 0,7 42% DD

courvoisier-l-essence-07-.jpg
courvoisier-l-essence-07-.jpg
Cikkszám: Ig-01194
Felvéve: 2020-11-17
Módosítva: 2020-11-17
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 1 281 429 Ft / 1 l
Ár: 897 000 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 897000 Ft 897000

Termékismertető

Courvoisier L'Essence cognac 0,7 42% DD


Származás: Franciaország, Cognac Megye
Gyártó: Courvoisier Cognac Distillery
Alapanyag: Szőlő

Érlelés: Több, mint százféle cognac-ból alkotják meg ezt a rendkívül limitált kiadású cognac-ot.

Illat: A Courvoisier L'Essence cognac 0,7 42% DD: Ez egy ékköve a cognac-oknak! Nem csak nemes, de mindent hordoz, ami exkluzív. A Kipárolgásának a megismerését legalább 10-20 percig húzd el, mert mindíg találsz új aromát. Frenetikus, felemelő, egyszerűen csodás! A páráiban, ami nincs benne egy cognac élvezetéből, az ezen a bolygón nincs is. Zamataiban a kor, az ódon hordósság, az aromák gyönyöre a csodaországba repít. Kipárolgásaiban azonnal megjelenik a cognac-os, mazsolás-édeskés-száraz, szőlős, öreg boros, eredeti, fenséges konyakos illatok szélesebbnél szélesebb skálája. Vaníliás, tölgyfahordós, dongás, almakompótos, fahéjas, gyömbéres, narancshéjas. Jelen van a gőzeiben a nagyon finoman kiemelkedő lekváros, dzsemes, mogyorós, mandulás réteg sáv. Nagyon szép alkotás, - talán még annál is szebb - selymes és bársonyos, tökéletesnél is jobb párlat.

Íz: A Courvoisier L'Essence cognac 0,7 42% DD: Az illataitól már energiánkat szinte elvesztve az első kortynál a földi halandó becsukja a szemét....! Szó szerint elkábulva azt érzi, hogy valami megérkezett, itt van, és élvezhetem! A folyadék maga olajos, bársonyos, olyan mint egy iható nektár, egy finom ajkakat illető parfüm. Lágy, selymes, simogató, légies, szinte elérzékenyül az ember. Kiérezhetőek a csúcs finom zamatok, de nem csak így egyben, hanem komplex módon egyszerre tölti el az embert a jó értelemben vett forróság, az élvezetek tárháza nyílik meg az ízekben. Extra szuper a hordóssága, a sok-sok aroma, mint pld. a mazsola, a szőlős-boros-konyakos extrém jegyek, az édeskés-száraz, enyhén barackos, vaníliás, csokis, és karamellás, jázminos, pörkölt mandulás, kissé égetett cukros, ódon tölgyfás és dongás csuda érzések. A több, mint százféle alkotó cognac egy olyan elegyet képez, ami nem utánozható. Ott a pörkölt magvas "szekció" azaz a mandula, mogyoró, kesudió, pisztácia. Összességében elmondható, hogy legalább 1-2 órát rá kell szánni a megízlelésére, hogy minimum nagyvonalakban megismerhessük!

Lecsengés: nagyon hosszú, édeskés-száraz, hordós, gyümölcsös, vaníliás, fűszeres, - emlékezetes, nagy eseményekre való.

Szín: sötét borostyán, rezes beütéssel

Így kóstold meg a poharadban: Fogyasztását ne kösd össze más itallal, próbáld ki egy csillogóan szép ólomkristály pohárban, 18-20 fokon.

Ha ezt az italt választod, akkor annak jelentősége van a Számodra! Sok szerencsét, legyen örömöd benne, vagy az ajándékozásában!


Érdekesség: Ennek a konyaknak, azaz a Courvoisier-nak a méltán híres története 1809-ben kezdődött. Ekkor Emmanuel Couvoisier és Louis Gallois borkereskedő úgy gondolta, hogy ideje céget alapítani. Tették ezt Párizsban.
Történt egyszer, hogy a jó munkának következtébe Napoleon Bonaparte tette tiszteletét náluk. A nagy hadvezérnek igen-igen megtetszettek a nedűk, és megparancsolta a katonáinak az ellátását is ezzel a finomsággal, reggelente egy pohárral kaptak,- kedély javítóként.
Amikor száműzetésbe ment, akkor csak pár hordót vitt ebből a konyakból, mint az egyetlen engedélyezett luxus cikket.A VSOP palackjába vegyesen kerül 20 és 35 év közötti érlelésű párlat. 1994-ben a 'Wine and spirit' világversenyen a legjobb konyaknak választották meg.

Ez a cognac Baccarat típusú, kézzel csiszolt palackban, certificate-al együtt, gyönyörű díszdoboz költeményben, - kiszerelésben - kapható.

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!