Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Hennessy X.O. Limited Ed. 0,7 40% pDD

hennessy_xo_lim_ed.jpg
hennessy_xo_lim_ed.jpg
Cikkszám: Ig-01174
Felvéve: 2020-10-20
Módosítva: 2020-10-29
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 90 686 Ft / 1 l
Ár: 63 480 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 63480 Ft 63480

Termékismertető

Hennessy X.O. Limited Ed.  0,7 40% pDD

Származási hely: Franciaország
Régió: Cognac
Lepárló: Hennessy Cognac Distillery
Alapanyag: Szőlőbor
Érlelési idő: minimum 15 év
Érlelési kategória: Hordóban
Érlelés módja: Fahordóban érlelt

Illat: A Hennessy X.O. Limited Ed.  0,7 40% pDD: A kipárolgása már megéri a kiváncsiságunkban rászánt időt, mert nagyszerű aromák emelkednek fel a kóstoló pohárból. Ez a tagja is a Hennessy családnak a konyakok szinte minden ízét és aromáját, páráit felvonultatja, amit ebben a kategóriában egyáltalán ismerünk. Felsorolás: csoki, hordósság, ódon tölgy, vanília, gyümölcsök, citrus, fűszerek, kakaó, karamell, pörkölt mogyoró és mandula.

Íz: A Hennessy X.O. Limited Ed.  0,7 40% pDD: Édeskés-száraz, mandulás, mogyorós, hordós, vaníliás, karamellás, tósztos, mazsolás, fűszeres, sűrű lekvárossággal a többedik kortynál. Olajos, selymes, bársonyos, ráadásul kb. 5-10 pici korty kell, hogy az ízek nagy részét felfedezhessük. Igazi íz-aroma-zamat bomba ez az itóka! Édeskés, száraz, gyümölcsös, citrusos, kakaós, csokis, diós, fahéjas.

Lecsengés: Hosszú, hordós-gyümölcsös, mazsolás, fűszeres.

Szín: Csodás borostyán

Így kóstold meg a poharadban: Nagyon fontos, hogy vedd elő a legszebb kristály vagy ólomkristály konyakos poharadat, fényesítsd ki, tégy bele 5-8 cent XO-t és helyezkedj kényelembe, mert nagy dolgok fognak történni a nyelveden és az ízlelő bimbókban!

Legyen csodás napod ezzel a hatalmas palackkal, add ajándékba, nagy örömöt okozhatsz vele!

Egy kis Hennessy történelem:

Jas Hennessy & Co. vagy más néven és egyszerűbben, ahogyan ismerjük - Hennessy, egy francia konyak készítő cég, ház. A világ konyak termelésének a 40 %-át adják, évi 50 millió litert. Ők a legnagyobbak. Tulajdonosai a Moet Hennessy-t birtokló LVMH és a Diageo 66-34 % arányban.

Alapítása 1765.-ben történt, tette mindezt az ír Richard Hennessy. 1970-ben egyesült a Moet Chandon és a Hennessy, így lett a mai cégforma és név a Moet Hennessy. Ők újra egyesültek a Louis Vuitton-al, így létrejött a világ legnagyobb luxuscikkeket forgalmazó konglomerátuma.(később más luxus márkákat is felvásároltak – pld. Bernard Arnault, Christian Dior )

Arra is van adat, hogy az első XO Cognac elkészítését M. Hennessy úr gondolta ki és valósította meg a késztermék létrehozásával. Tette mindezt 1870.-ben. Nem is adott, nem is kínált meg mást ebből az exkluzív itókából csak a családja tagjait és a barátokat. 77 évvel később, az egyik Hennessy fiú megtervezte a konyak csodás üvegét, nos ő volt a Richard nevű úr.

A Hennessy X.O. Limited Ed.  0,7 40% pDD nem véletlenül olyan nagyszerű konyak, - hiszen nagyon magas életkorú ,,nyugdíjas,, konyakok keveréke. Ezért is oly titokzatos és egzotikus nedű, amit a gyönyörű ívű üvegben találunk. Elárulhatjuk, több mint 100 féle, a legjobb területről való konyakból kevertek ki nekünk, a jó konyak szerelmeseinek, a fogyasztóknak egy ilyen boszorkányosan finom italt.

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!