Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Dalmore Valour Single Malt Scotch whisky 1,0 40% pDD

dalmore-valour.jpg
dalmore-valour.jpg
Cikkszám: Ig-01161
Felvéve: 2020-09-16
Módosítva: 2020-09-18
Egység: 1 lBruttó egységár: 31 600 Ft / 1 l
Ár: 31 600 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 31600 Ft 31600

Termékismertető

Dalmore Valour Single Malt Scotch whisky 1,0 40% pDD

Származás: Skócia, Speyside
Gyártó: Dalmore Whisky Distillery
Alapanyag: Árpa.

Érlelés: Tripple wood. Minimum 12 éven át bourbon, Oloroso majd Portói hordókban.(Gonzales Byass)

Érdekesség: A Mackenzie klán uralta vidék ez a whisky "bölcső" 1263.-tól. Az üvegeken lévő szarvasagancs a klánnak a királytól kapott jelképe és zászló képe. Ez az un. Royal Stag - Király szarvasbika.  

Illat: A Dalmore Valour Single Malt Scotch whisky 1,0 40% pDD: Már alig várjuk az első illatfelhőket, és nem is csalódunk! A többi Dalmorehoz képest itt a 3-szoros hordóváltás kicsit modifikálta az aromákat a portóis hordó hatására. Plusz jegyként itt felerősödik a fahéj és a karamell. A többi zamat nagyon hasonló, Dalmore-jegy: tehát ott van akiemelkedően sűrű aroma gazdagság, a zamatok széles spektruma, a mély és dús illat rétegek. Édeskés, gyümölcsös, malátás, hordós, kicsit narancsos, kakaó és csokoládé, meggy, sherry, pörkölt tölgyfa és vanília tűnik fel a leginkább az illat rétegek felhőjében - ugyan úgy, mint a többi nagyon érett Dalmoreban. Fűszeressége összetett, gyógynövényes, szárított virágos, nektáros jellege van a többedik illat-korty után. 

Íz: A Dalmore Valour Single Malt Scotch whisky 1,0 40% pDD: Vágyakozásunk végre beteljesedik az első jó nagy és remek korttyal! Nagy élmény ezt a palackot is felnyitni, megillatozni és végül is beleölteni a nyelvünkat. Az első megállapításunk, hogy a fahéj-karamell-csoki-bonbonmeggyes jelleg itt kiemelkedő. A továbbiakban azzal lehet jellemezni, hogy hozza a szuper márka jegyeket: Vaníliás, édeskés, malátás, sherrys, gyümölcsös, narancsos, kakaós, csokoládés, marcipános, pörkölt mandulás és mogyorós, diós, pörkölt fás, hordós elsődleges zamatok. Fűszerességében megjelenik a szegfűszeg fehérbors, fahéj és a kardamon is,- enyhén csípős, de csak a megfelelő mértékig. Selymes, komoly, letisztult, nagy íz élvezetet nyújt ez a palack is.

Lecsengés: Hosszú, vaníliás, fahéjas, toffys, karamellás, sherrys, meggyes-cseresznyés, pörkölt mandulás, malátás, csokis.

Szín: Sötét-pirosas-barnás-narancsos.

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

Ne add alább ma este a Baráti poharazgatást, ezzel a palack finomsággal érkezz meg! Eggs!

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!