Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Johnnie Walker XR 21é Scotch whisky 0,75 40% pDD

johnnie-walker-xr-21-e.jpg
johnnie-walker-xr-21-e.jpg
Cikkszám: Ig-01159
Felvéve: 2020-09-16
Módosítva: 2022-11-10
Egység: 0.75 lBruttó egységár: 98 813 Ft / 1 l
Ár: 74 110 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 74110 Ft 74110

Termékismertető

Johnnie Walker XR 21é Scotch whisky 0,75 40% pDD

 

Származás: Skócia
Lepárló: Johnnie Walker Whisky Distillery, Clynelish Lepárló Üzem
Alapanyag: árpa

Ital típusa: Blended Malt

Érlelés módja, ideje.: Fahordóban érlelt, összesen 21 év

Hordó típusa: Tölgyfa hordó.

Illat: A Johnnie Walker XR 21é Scotch whisky 0,75 40% pDD: Nos, ennek az italnak a kipárolgása szintén és tényleg kiemelkedik a szokásosnak mondható családi sorból. Azért, mert a 21 év a whiskyk érlelése szempontjából extrém hosszú, csak gondoljunk abba bele, hogy évente 1,5 %-a elpárolog....! Nagyon finom, parfümös, vaníliás, citrusos, karamell és a fahordó illata lengi be a szaglószervet, annak nem kis örömére. Összetett, komplex, selymes, testes, karakteres,- nagyon finom párákat ereget. Az egyik legjob a márkacsaládban, egy igazi, kiemelkedő J. W. whisky, kuriózum. Benne van ebben a palackban is a sok év hordóban történő pihenés, a dongák enyhe aromája. Érezhető a krémes zamatok remek együttese. Felismerhetőek a fűszeres, gyümölcsös, csokoládés jegyek is, igaz,- rendkívül finom árnyalatokban. A vanília felel az átlagon felüli krémesség érzetéért,- és ez már az alkotó névjegye is lehetne akár.

Íz: A Johnnie Walker XR 21é Scotch whisky 0,75 40% pDD: A káprázatos aromák és légből vett illatminták után folytatódik a hedonizálás, mert ez az ódonnak mondható whisky igazi csemege a kóstoló ajkaknak. Édeskés, fűszeres, hordós, dongás, csokis, karamellás, tósztkenyeres, pörkölt mandula, mogyoró, kesudió, dió, méz, mazsola, kakaó és egyféle nemes malátás komplexitás van jelen minden apró kortyban, és ez csak egyre fokozódik. Olajos, sűrű, tartalmas, selymes, simogató, bársonyos,- nagyon jó a húzása.  

Lecsengés: Kifejezetten hosszú, zamatos, ízes, édeskés, fűszeres, aszalt gyümölcsös

Füstösség: Enyhén füstös

Szín: Sötét aranysárga - barnás

Így kóstold meg: tisztán, magában, szobahőmérsékleten vagy nagy darab jégkockákkal,- de mindenképpen szép whiskys pohárban!

Legyen mit ünnepelned, ha ez a palack kerül az asztalra! Eggs!

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!