Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Zwack Unicum Riserva 0,7 40% pDD

zwack-unicum-riserva-pdd.jpg
zwack-unicum-riserva-pdd.jpg
Cikkszám: Ig-01137
Felvéve: 2020-08-05
Módosítva: 2023-11-30
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 23 414 Ft / 1 l
Ár: 16 390 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 16390 Ft 16390

Termékismertető

Zwack Unicum Riserva 0,7 40% pDD

Származás: Magyarország
Gyártó: Zwack Unicum
Alapanyag: Finomított alkohol, + 40 féle gyógy és ízesítő növény+Tokaji Aszúbor


Előkészítés: Keverés, rázás, szűrés, ülepítés, pihentetés, tölgyfahordós érlelés.

Érlelés: Különleges érlelésen megy át, kétszer is hordóba kerül. Az első fázis egy 80 éves hordó felhasználásával indul, majd egy tokaji aszús hordós fázissal végződik.

Érdekesség:  A gyártó több mint 220 éves tapasztalattal bír, ami egészen elképesztően hosszú időt jelent. A receptjük 7 pecsétes titok.

Illat: A Zwack Unicum Riserva 0,7 40% pDD. Ebben az italban az eredeti ízeken túl a plusz zamata a kettős hordós érlelés miatt van, illetve a hozzáadott Tokaji Aszúbor teszi még gazdagabbá. Egyébként minden illat meg van benne, ami az eredeti unicumban. Tehát a kóstolás első fázisa az illatok megismerése. A megillatozásakor érezhető rögtön egy komplex fűszeres, gyógynövényes, gyümölcsös erősebb, de még a finoman érzékelhető kategóriába tartozó szép alkohol gőz. A nagyon sokféle növény zamata egyértelműen kiütközik. Ebben benne érezhetjük az erdei szárított növényeket és persze szárított gyümölcsöket - igazából senki sem tudja a pontos beltartalmat. A hordós érlelés is kiütközik.

Íz: A Zwack Unicum Riserva 0,7 40% pDD keserűlikőr ízei nem szokványosak, de az extra aroma az a kétszeres hordós érlelés miatt, (a hordó dongáinak a kiázó zamata módosítja a benne érő italt) illetve a plusz Tokaji Aszú miatt van. Lágyabb, krémesebb az eredetinél, de minden szép originális zamat benne van, azaz egy valóságos csoda zamat világot tár elénk. Nyilván nagyon jól mutatja az ital a rengeteg alkotó előnyös íz módosító hatását, ami a kóstolás első pillanataiban ki is jön. Csodásan mutatkozik be a finom alkohol és a növényi ázatok együttese. Lekváros, sűrű, édeskés, de egyben kissé kesernyés aromája felséges. Nagyon intenzív az ízesítő és gyógynövényes beütés, nem beszélve a fűszerességről. A keserű csokoládé, a tószt, a karamell és a fahéj jellegzetessége megmutatja magát a kíváncsi kóstoló ajkaknak. Hordós íz világa csak elsimítja az ízek garmadáját. Kiváló, selymes, harmonikus. 

Lecsengés: Hosszú, citrusos, kissé citromos, szinte egy íz-kavalkád marad a végére is.

Szín: Sötét, kávé.

Így kóstold meg: Szép kristály pohárban kezd el 7-8 fokon, majd a próba kedvéért 18-21 fokon. Aztán tégy kísérletet, és dobd be a palackot a fagyasztóba kb. 20-30 percre! 

Ha fáj a gyomrod, ez az ital a gyógyír, majdnem mindenre jó. Ha fáj a lelked is, akkor még arra is. Ha fáj a szíved valami, vagy valaki után, akkor meg a még annál is jobb! Eggs!

 

Érdekesség a Zwack honlapjáról:

"Az Unicum egy legendás gyógynövény likőr – Magyarország nemzeti itala.

Ez a különleges ital titkos családi recept alapján több mint 40 féle gyógynövény lepárlásából és áztatásából készül.

Eredetileg emésztést elősegítő italnak készítette Dr. Zwack, a császár orvosa, az osztrák-magyar császári udvar részére, 1790-ben.

A századok alatt a nap bármely szakában iható ital lett belőle, shotként, konyakos pohárban kézben melegítve, vagy lehűtve fogyasztják. A Zwack családi gyárban Budapesten az Unicumot nagy tölgyfa hordókban érlelik a mai napig, mielőtt beletöltik a jellegzetes kerekded palackba, amely a márka megkülönböztető jele volt az elmúlt két évszázadban.

Az Unicum márka a mai napig családi kézben van, hat generáció óta. Az Unicum Magyarországon nem csak egy ital, hanem egy nemzeti kincs."

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!