Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Grappa Francoli Sherry Cask Finish 0,5 40% pDD

grappa-francoli-sherry-cask.jpg
grappa-francoli-sherry-cask.jpg
Cikkszám: Ig-01129
Felvéve: 2020-07-23
Módosítva: 2020-07-24
Egység: 0.5 lBruttó egységár: 33 780 Ft / 1 l
Ár: 16 890 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 16890 Ft 16890

Termékismertető

Grappa Francoli Sherry Cask Finish 0,5 40% pDD

Származás: Olaszország
Lepárló: Fratelli Francoli Distillery
Alapanyag: Szőlőtörköly

Érlelés: 12 hónapopn át, fahordóban, MAJD SHERRYS HORDÓBAN FEJEZŐDIK BE AZ ALKOTÓI MUNKA.

Illat: A Grappa Francoli Sherry Cask Finish 0,5 40% pDD: A márkacsalád egyik remek gyöngyszeme tárul fel a páráiból. A sherrys befejezés a legszembetűnőbb az aroma anyagaiban. A hordós, érett, sűrű illatai kiválóak, kellően gyümölcsösek, száraz, selymes zamatok emelkednek fel a kóstoló pohár fölé. Összetett, komplex kipárolgása van sok-sok gyümölcsösséggel.     

Íz: A Grappa Francoli Sherry Cask Finish 0,5 40% pDD: A kiváló megillatozás után az első kortyai is rögtön "bejönnek" a grappa szeretőknek. Száraz, de kicsit édeskés, sherrys, lekváros, mazsolás, szilvás jellegű íz rétegeket érzékel a szomjas ajak. Selymes, nem karcos, hordós, érett, olajos jelleget mutat. Kiváló példa arra, hogy egy jól megválasztott hordós befejezés mit is képes nyújtani ízekben!

Lecsengés: Közepesen hosszú, kellemesen gyümölcsös

Szín: Tiszta, halvány barna

Így kóstold meg: Önmagában, szobahőmérsékleten, lehet hűtve jéggel is, de akkor más ízek kerülnek elő.

Ezzel az itallal kedveskedj a ma esti Baráti találkozón! Eggs!Érdekesség:

Még csak a XV. században járunk, de már írásos emlékek vannak arra vonatkozólag, hogy az olasz nemesek azt hitték a szőlő törköly értéktelen és nagy kegyesen odaadták a parasztoknak.

Ők vizet öntöttek rá és lassan kialakult a grappa készítés ősi tudománya.
Ma csak olasz szőlőtörköly olaszországi lepárlásával lehet előállítani Európában.

"The Francoli family has been officially distilling grappa for more than five generations, although the family tradition dates back even further. The family originally came from Campodolcino, a small Alpine village close to the Swiss border, but moved to Ghemme, in Piedmont, in 1922. In 1951, at the age of only 21, Luigi Francoli founded his own distillery, supported in his efforts by his four younger brothers, Franco, Augusto, Giuseppe and Giovanni. Over the years, Distillerie Francoli has built a solid reputation and is widely known for producing one of the smoothest grappas in all of Italy. This is a full-flavored yet delicate grappa with a distinctive taste of orange rind, dried apricots and eucalyptus and a crisp spiciness on the finish.
"


VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!