Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Jean Fillioux X.O. Moulin Rouge cognac 0,7 40% pDD

jean-fillioux-xo-moulin-rouge.jpg
jean-fillioux-xo-moulin-rouge.jpg
Cikkszám: Ig-01118
Felvéve: 2020-06-19
Módosítva: 2020-06-22
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 117 286 Ft / 1 l
Ár: 82 100 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 82100 Ft 82100

Termékismertető

Jean Fillioux X.O. Moulin Rouge cognac 0,7 40% pDD

Származási hely: Franciaország
Régió: Cognac
Lepárló: Jean Filloux Cognac House
Alapanyag: Szőlőbor
Érlelési idő: 30  év.
Érlelési kategória: Hordóban, (Limousin franci tölgyfa)
Érlelés módja: Fahordóban érlelt

Illat: A Jean Fillioux X.O. Moulin Rouge cognac 0,7 40% pDD: Ha valaki összetalálkozik egy 30 évet a fahordóban töltött konyakkal, ott illik a "sapkát levenni"!! A kipárolgása egy aroma űrutazás a kóstoló számára! Parfümös, édenkertes, édeskés, mandulás, pörkölt mogyorós, hordós, ódon, dongás, mézes, aszalt gyümölcsös, kandírozott narancshéjas, csokis, tósztkenyeres, fűszeres, stb. stb.,- és egyszerűen nincs vége a jellemzőinek, azért mert szinte lehetetlen mindent kielemezni, ami benne van. Ez a konyak tényleg minden ízt és aromát, párát felvonultat, amit ebben a kategóriában egyáltalán ismerünk. Ez a 30 éves konyak ital igazán páratlan és kiemelkedő élvezeteket nyújt a zamataiban, aromáiban, ízeiben! 

Íz: A Jean Fillioux X.O. Moulin Rouge cognac 0,7 40% pDD: Jó érzés lehet pld. az 30. szülinapunkon egy ilyennel a kézben ünnepelni! Az illatai már elvittek a konyak csoda országába, de az ízek megint egy másik kategóriás gyönyört jelent a konyak szerelmeseinek. Édeskés-száraz, ódon, hordós, dongás, csokis, kakaós, szárított szénás, szárított növényes, aszalt szilvás, mazsolás, aszalt és kandírozott narancsos, narancshéjas, égetett cukros, tósztkenyeres, pirított banános, pisztáciás, pörkölt mogyorós és mandulás, - egyszerűen csuda finom! Ez a konyak és a mögötte lévő szakértelem - csúcs terméket varázsolt a poharunkba! Olajos, bársonyos, simogató, lágyan ringatja el a nyelvet és az ízlelő bimbókat egészen a jóleső nyugalmi helyzetig! 

Lecsengés: Hosszú, hordós-aszalt gyümölcsös, extra finom komplex ízekkel tűnik tova......

Szín: Csodás borostyán

Így kóstold meg a poharadban: Nagyon fontos, hogy vedd elő a legszebb kristály vagy ólomkristály konyakos poharadat, fényesítsd ki, tégy bele 5-8 centet és helyezkedj kényelembe, mert ez okvetlenül nagy kaland lesz!

Legyen egy kivételes napod ezzel a különleges konyakkal, főleg ha 30 éves vagy! Élni tudni kell, főleg a szülinapodon!

 

Érdekesség:

A Jean Fillioux konyakházat Honoré Fillioux alapította 1880-ban. Ez az ambíciózus fiatalember, Honoré, - a konyakkészítés mesterségét a Hennessy konyakháznál tanulta meg. A Fillioux-család adja a pincemestereket és keverőmestereket az 1800-as évek elejétől mind a mai napig a Hennessy-éknek.
     
A Jean Fillioux konyakháznak otthont adó La Pouyade birtok elhelyezkedése maga a tökély szakmai szempontból is, mivel ez az úgynevezett „arany háromszögben” helyezkedik el, amelyet Verrières, Angeac-Champagne és Juillac-le-Coq falvak határolnak, és amelynek meszes-agyagos talaja kiváló szőlőt szolgáltat a konyakkészítéshez.
   
A Jean Fillioux konyakház a tradícionális családi birtokok válogatott csoportjába tartozik. ide úgy kerülhettek be, hogy évszázados hagyományokon alapuló autentikus konyakok előállítását végzik. Nyilván ezért is tudták sikeresen megőrizni magát az extra minőséget.
A konyakjaik totális nemzeti és nemzetközi elismeréseket kaptak az italok világának legismertebb szakembereitől.

Mivel a szintén a XIX. században alakult a Molin Rouge is, ez a kétféle siker inspirálta ezt a csodás itókát!

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!