Ital és trafik üzletünkbe eladót keresünk! - Kattints az "Álláslehetőségek" menüpontra!

Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Famous Grouse Alpha Edition 0,7 40% pDD

famous-grouse-alpha-edt.jpg
famous-grouse-alpha-edt.jpg
Cikkszám: Ig-00947
Felvéve: 2019-02-27
Módosítva: 2019-03-01
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 20 271 Ft / 1 l
Ár: 14 190 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 14190 Ft 14190

Termékismertető

Famous Grouse Alpha Edition 0,7 40% pDD

Származás: Skócia, Islay
Gyártó: Highland Distillery, és a palackozó az Edrington
Alapanyag: Árpa

Érlelés: Fahordóban

Illat: A Famous Grouse Alpha Edition 0,7 40% pDD illataiban a füstösség érzékelése a jellemző első benyomásunk a megillatozásakor. Édeskés-száraz, pörkölt aromákkal jelentősen telített, hordós, dongás, pörkölt-őrölt kávés, kakaós, csokoládés. Mellette előkerülnek a hagyományos márka értékek, - a maláta, a gyümölcsösség, szárított gyügynövények, olajos magvak és persze a remek és izgalmas fűszerek, gyömbér, ánizs, citromfű. Kevés vanília is ott lappang benne.  

Íz: A Famous Grouse Alpha Edition 0,7 40% pDD ízeiben édes, de még is selymesen száraz aromákat találunk. Füstös, pörkölt zamat alkotó elemei a következők: a fadonga, kávé, maláta. Ezen felül a mandula és a mogyoró, tósztkenyér, datolya és pisztácia emelhető ki. Kardamon, fahéj, koriander és kandírozott narancshéj a jellemző rá. Szárított mazsola, némi méz és kesudió érezhető ki belőle. Izgalmas, remek italról van szó. 

Lecsengés: Igen hosszú, édeskés-száraz, füstös, pörkölt, fűszeres.

Szín: Aranysárga - barnás

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

Adj egy esélyt magadnak ma este! Eggs!

 

Érdekesség:

A Famouse Grouse a legkedveltebb whisky márka Skóciában.

Matthew Gloag a whisky-vel való kereskedést a XIX. század elején kezdte a skóciai Perth-ben. Igazán sikeressé 1860-ban vált fia - William B. Gloag – által, amikorra már elég jó hírnévnek örvendett, mint a legjobb minőségű borok és égetett szeszesitalok forgalmazója.

Célkitűzése az volt, hogy a legjobb minőségű whiskyt alkossa meg, és ebből az igényből azóta se adtak lejjebb. A legjobb minőségű, válogatott alapanyagok, a tiszta, skót víz, valamint a gondosan készített sherry és bourbon hordók együttesen járulnak hozzá ahhoz, hogy a fogyasztók minden igényét kielégítsék.

1897-től számít a Famous Grouse szimbólumának a fajd madár, melyet Matthew Gloag lánya tett a termék motívumává. A név úgy formálódott "Famous Grouse"-sá, ahogy a márka népszerűsége nőtt.

Az 1930-as évekre a Famous Grouse a világ egyik kedvenc whisky márkájává vált Angliától, Európán és Ázsián át, egészen Ausztráliáig. A siker azóta sem hagyott alább. Éves szinten több mint 2 millió kartont értékesítenek világszerte.

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!