Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Laphroaig Brodir Single Malt Scotch whisky 0,7 48% pDD

laphroaig-brodir.jpg
laphroaig-brodir.jpg
Cikkszám: Ig-00930
Felvéve: 2019-02-11
Módosítva: 2020-08-13
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 59 129 Ft / 1 l
Ár: 41 390 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 41390 Ft 41390

Termékismertető

Laphroaig Brodir Single Malt Scotch whisky 0,7 48% pDD


Származás: Skócia, Islay
Gyártó: Laphroaig Distillery
Alapanyag : Árpa

Érlelés: Tölgyfahordó, Bourbon tipus, majd új európai, portói tölgyfahordóba áttöltik, single malt, minimum 13 évig érlelik.

Illat: A Laphroaig Brodir Single Malt Scotch whisky 0,7 48% pDD: Ez az ital bizony ünnepre való minőség, ez kiderül már a páráiból is. A kipárolgásaira ebben az esetben is egy darabig emlékezni fogunk, mert annyira nagy élmény! Gőzeiben édeskés, száraz, malátás, gyümölcsös, virágos, szárított virágos, aromás teás, karamellás, csokis, kakaós, fahéjas, fás, illatokat rögzíthetünk az orrunkban. Kiemelkedik a sok aroma réteg közül a kandírozott alma és narancshéj, a sárgabarack, érett Vilmos körte. Majd következik az édeskés vanília, gyömbér, mangó, citromfű, lime, grapefruit, toast, aztán a végén a hordófűszerek a szembeötlőek a komplexitásában.

Íz: A Laphroaig Brodir Single Malt Scotch whisky 0,7 48% pDD: Az illatokkal kellően felkeltettük a kóstolási vágyunkat,- és nem is fogunk csalódni. Édeskés-száraz, malátás, kellemesen füstös (még mindig nem tolakodó ez az ital sem ebből a szempontból!), pörkölt malátás, pörkölt mandulás és mogyorós, kesudiós, gyömbéres, mangós, baracklekváros, tósztkenyeres, csokis, kakaós, kávés komplex és összetett íz rétegek vannak benne! Tulajdonképpen 8-10 pici korty kell az ízek nagy részének a felderítéséhez ennél a Laphroaig whiskynél is. Nagyon szép, selymes, bársonyos itallal futottunk össze.      

Lecsengés: Kellemesen hosszú, lassan "tűnnek tova" a krémes utóízek, zamatok.

Szín: Közepes sárga

Így kóstold meg: Végy egy szép kristály whiskys poharat, majd 18-21 fokon először, és hűtve jéggel másodszor és harmadszor is (!) próbáld ki!

Kedves egészségedre, hívd meg a Haverokat is!

Érdekesség:
A "Brodir" szó testvért jelent.

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!