Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Courvoisier Artisan X.O. Ultime cognac 1,0 40% pDD

courvoisier-artisan-xo-ultime.jpg
courvoisier-artisan-xo-ultime.jpg
Cikkszám: Ig-00908
Felvéve: 2018-12-21
Módosítva: 2020-12-09
Egység: 1 lBruttó egységár: 50 370 Ft / 1 l
Ár: 50 370 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 50370 Ft 50370

Termékismertető

Courvoisier Artisan X.O. Ultime cognac 1,0 40% pDD


Származás: Franciaország, Cognac Megye
Gyártó: Courvoisier Cognac Distillery
Alapanyag: Szőlő

Érlelés: 3 fázisban, első az új Limousin tölgyfahordó, majd használt hordó, aztán keverés egy speciális száz éves fa üstben/tartályban.

Illat: A Courvoisier Artisan X.O. Ultime cognac 1,0 40% pDD valódi és alapos kóstolása az illatok megismerésével kell, hogy kezdődjön. Kipárolgásaiban azonnal kiérződik az ódon, mazsolás-édeskés, szőlős, régi boros, eredeti konyakos aromák garmada. Vaníliás, tölgyfahordós, dongás, almakompótos, fahéjas, gyömbéres, narancshéjas. Jelen van a páráiban a lekváros, dzsemes, mogyorós, mandulás aroma réteg. Nagyon szép alkotás, selymes és bársonyos, tökéletes párlat.

Íz: A Courvoisier Artisan X.O. Ultime cognac 1,0 40% pDD illataitól elkábulva jöhet az első finom korty. Az első benyomásnál már is minden elképzelésünk visszaigazolódik. Érezhetőek a kiemelten lágy, selymes, zamatos, mazsolás, szőlős-boros-konyakos alap jegyek, ízek rétegei. Édeskés-száraz, enyhén barackos, vaníliás, csokis, és karamell, jázmin, pörkölt mandula, kis égetett cukor, ódon tölgy is érezhető. A többfázisú hordós érlelés eredménye az, hogy olajossá, sűrű zamatúvá vált. Van benne tószt, mandula, mogyoró is.

Lecsengés: nagyon hosszú, édeskés, hordós, gyümölcsös, vaníliás, fűszeres.

Szín: sötét borostyán

Így kóstold meg a poharadban: Fogyasztását ne kösd össze más itallal, próbáld ki egy csillogóan szép kristály pohárban, 18-20 fokon.

Szép estét neked,- ez egy nagyon vagány választás! Eggs!


Érdekesség: Ennek a konyaknak, azaz a Courvoisier-nak a méltán híres története 1809-ben kezdődött. Ekkor Emmanuel Couvoisier és Louis Gallois borkereskedő úgy gondolta, hogy ideje céget alapítani. Tették ezt Párizsban.
Történt egyszer, hogy a jó munkának következtébe Napoleon Bonaparte tette tiszteletét náluk. A nagy hadvezérnek igen-igen megtetszettek a nedűk, és megparancsolta a katonáinak az ellátását is ezzel a finomsággal, reggelente egy pohárral kaptak,- kedély javítóként.
Amikor száműzetésbe ment, akkor csak pár hordót vitt ebből a konyakból, mint az egyetlen engedélyezett luxus cikket.A VSOP palackjába vegyesen kerül 20 és 35 év közötti érlelésű párlat. 1994-ben a 'Wine and spirit' világversenyen a legjobb konyaknak választották meg.

Érdekesség 2. angolul:

"The Courvoisier Artisan XO Ultime Cognac is the oldest in the 'Artisan' range by this premier cognac producer.  Using both Grande Champagne and Borderies eaux-de-vie, the blend is aged using a three-fold process:

First the cognacs are aged in virgin limousin barrels, then transferred mature casks.  To finish the process they are moved to ancient vats to produce an incredibly smooth, intense aromas and flavors.

The result is a great quality cognac that provides an intense drinking experience: balanced, aromatic, smooth and, as one would expect of an XO cognac, a wonderfully satisfying finish."

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!