Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Jim Beam Single Barrel 0,7 47,5%

jim-beam-single-barrel.jpg
jim-beam-single-barrel.jpg
Cikkszám: Ig-00885
Felvéve: 2018-11-29
Módosítva: 2024-06-21
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 37 457 Ft / 1 l
Ár: 26 220 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 26220 Ft 26220

Termékismertető

Jim Beam Single Barrel 0,7 47,5%


Származás: USA, Kentucky
Gyártó: Jim Beam Whisky Distillery
Alalapanyag: Jim Beam: min 51 % kukorica, árpa, rozs
Érlelés: Fahordóban, ( Ardmore + Jim Beam blended)

 

Érdekesség: 1795.-ben, több mint 200 éve kezdte el Jacob Beam úr a whiskey gyártást és szeretett unokájáról, James"Jim" Beamről nevezte el a márkát, és lett a mai Jim Beam. Ami nagyszerű, az az, hogy ennyi ideje változatlan formában gyártják ezt a szép bourbon whhiskey-t, a Jim Beamet. Az egyik legkedveltebb amerikai whiskey. Jelen esetben ez a whisky egy merész próbálkozás a skót whiskyvel történő házasítás miatt.

Illat: A Jim Beam Single Barrel 0,7 47,5%. Az illata erősebb, mint az alap whiskey, és érdekes módon sokkal inkább lesimítottabb. Édeskés, gabonás, kicsit kukorica-melaszos, nem füstös, mézes, fűszeres, tölgyfás, vaníliás, gyömbéres, hordós, dongás. Van a kipárolgásaiban egy kis fehérbors, kevés karamell, grapefruit.

Íz: A Jim Beam Single Barrel 0,7 47,5% whisky ízeiről annyit, hogy igen szépen megalkotott ital. Erős, még is selymes, dongás. Az édeskés vanília, kevés tósztkenyér, pörkölt mogyoró és mandula, édeskés kukorica-melaszos lágysága igencsak szép összhatást eredményez. Fűszeres, gyógynövényes, gyömbéres. Kicsi citrusosság is letagadhatatlan.

Lecsengés: Jó sokáig, vaníliás, nem tőzeges, fűszeres, édeskés.

Szín: Aranysárga, sötét narancsos beütéssel.

Így kóstold meg a poharadban: Végy egy szép whiskey-s poharat - ha lehet, akkor kristályt - és szoba hőmérsékleten (18-21 fok) kezd el apró kortyokban, vagy hűtsd le, esetleg próbáld ki jéggel is. Koktélokban kifejezetten remek alap és kiegészítő ízeket visz bele a kevert italokba.

Kedves egészségedre, és pohárra fel! Eggs!


VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!