Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Jameson Bow Street 18é Cask Strength 0,7 55,3% faDD

jameson-bow-street.jpg
jameson-bow-street.jpg
Cikkszám: Ig-00868
Felvéve: 2018-11-15
Módosítva: 2022-07-01
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 118 286 Ft / 1 l
Ár: 82 800 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 82800 Ft 82800

Termékismertető

Jameson Bow Street 18é Cask Strength 0,7 55,3% faDD

Származási hely: Írország
Lepárló: Jameson Whiskey Distillery
Ital típus: 3-szoros lepárlású whiskey
Érlelés módja: Fahordóban érlelt. 17,5  éven át sherrys és bourbonos hordókban, de külön-külön, majd elküldik a Dublin, Bow Street-i üzemegységbe és újabb bourbonos hordóban keverve fejezik be.

Érdekesség: Semmilyen füstösség nem érezhető!
 
Illat: A Jameson Bow Street 18é Cask Strength 0,7 55,3% faDD nagyon erős alkoholos kipárolgásokkal kezd. Az első légkortyban érezhetjük, hogy extra öreg és minőségű itóka akadt az orrunkba. Sűrűbb, olajosabb, krémesebb az alap whiskey-nél, a 18 éves változatnál is. Egyébként azonos aroma bázisa van. Az ital gőzeiben is bársonyos, selymes. Malátás, hordós, vaníliás, mogyorós és mandulás, tele finom aszalt gyümölcs zamatokkal. Letisztult, érett whiskey. Páráiban benne van a tölgy, a citrusok, kandírozott narancshéj, kicsi méz és mazsola illat. Összetett, remekül megalkotott itóka. Kiemelkedő a simulékonysága. Sherrys az érlelés hatására. Van benne szárított akácvirág, kicsi baracklekvár és egres aroma is.   

Íz: A Jameson Bow Street 18é Cask Strength 0,7 55,3% faDD illatai már elkápráztattak bennünket. Különös élvezetet vetít elő a hordós erősség és a nagyszerű érlelési alkotás. Az első különbség a 18 éves alap változathoz, hogy az összes karakteres íz kiemeltebb, jóval koncentráltabb, de egyben kicsit - jó értelemben - karcosabb is. Édeskés, malátás, gabonás, aszalt gyümölcsös, virágos, nektáros, mézes, akácos, kicsit mazsolás és természetesen sherrys is az érlelés hatására. A  vanília és a az olajos magvak - mogyoró, mandula, dió - csak feldobják a remek és komplex zamat rétegeket. Bársonyos, nyelvet simogató, érett, kész whiskey!  Némi narancs, lime, egres, mangó, csokoládé, karamell is felfedezhető a többedik kortyban. Nagy élvezetet nyújtó, erős itóka. 

Lecsengés: Nagyon hosszú, édeskés, erősenalkoholos, mogyorós, vaníliás, malátás, gyümölcsös, hordós, csokis,

Szín: Érett aranysárga, barnás.

Füstösség: Nincs.

Így kóstold meg a poharadban: 18-21 fokon kezdj, majd próbáld ki hűtve, aztán jéggel. Ha lehet, akkor kristály whiskey-s poharat használj!

Italra fel, készülj a Nagy Ünnepre, kínáld meg a Férfiakat,...na meg a Hölgyeket! Eggs!

Érdekesség:

John Jameson 1780-ban alapította meg saját whisky lepárlóját Dublinban.

Írország gazdagon termő vidékeiről érkezett a létező legfinomabb árpa és a kristálytiszta víz. Ezek a természetes alapanyagok pontosan 3-szori lepárláson mennek keresztül, hogy létrehozzák azt a természetes, sima whiskey-t, amit úgy hívunk: "A Jameson"!

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!