Termékeink

Bushmills Steamship Coll. Bourbon Cask 1,0 40% pDD

bushmills-steamship-bourbon-cask.jpg
Cikkszám: Ig-00837
19 590 Ft

termekismerteto

Bushmills Steamship Coll. Bourbon Cask 1,0 40% pDD

Származás: Írország
Gyártó: Bushmills Distillery
Alapanyag: Árpa, gabona

Érlelés: fahordóban 10 évig

Érdekesség: A Bushmills Steamship Coll. Bourbon Cask Single Malt-jának összes aromáját, zamatát nyilván egyrészről a háromszoros lepárlás, a tőzegfüst hiánya és a hosszú, 3-szorososan kiégetett, amerikai bourbonos hordós érlelés adja. Ez a whisky az amerikai piacra kerülés 125. éves ünnepére készült ital.

Ez a lepárló szerezte meg a hatóságoktól a világon először a hivatlos whiskey előállítási engedélyt.

Illat: A Bushmills Steamship Coll. Bourbon Cask 1,0 40% pDD kipárolgásaiban a legfeltűnőbb pont az érlelés befejezésekor használt 3-szor kiégetett bourbonos hordó hatása. Pörkölt aromák a köbön,- azaz mogyoró, mandula, dió, kesudió és persze maga a hordó zamata. Selymessége kitűnik már a páráiból is. Malátás, édeskés, vaníliás, fahéjas és karamellás, tejcsokis jelleg érezhető. Kiemelkedően fűszeres is. 

Íz: A Bushmills Steamship Coll. Bourbon Cask 1,0 40% pDD ízei egyszerűen szuperek, a fent részletezett érlelési végfázis teljesen módosított az amúgy is a 3-szoros lepárlásnak köszönhető bársonyos íz özönt. Égetett, pörkölt, tósztos, kelt tésztás, frissen sült kenyér-szerű aromái felségesek. Malátás, édeskés, mézes, gyömbéres, vaníliás, fahéjas, karamellás tejcsokis és pörkölt fadongás. Fűszerekben gazdag.

Lecsengés: Közepesen hosszú, az édesség és a pörkölt-karamellás, mogyorós, fahéjas íz mellett egy kis méz, csipetnyi gyömbér marad a végére

Szín: Világos aranysárga.

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskey-s pohárban.

Legyen egy csuda finom ital ennek a whiskynek a személyében ma este az asztalodon! Eggs!

 

Facebook

Legfrisebb híreink

Főiskolásoknak – Egyetemistáknak

 A főiskolásoknak – egyetemistáknak (csak a 18 évet betöltötteknek ) saját diákigazolvány felmutatása esetén a nem akciós termékekből 4 % kedvezményt adunk italboltunkban.

  • Nemzeti Dohánybolt Régi trafikosként várjuk kedves vásárlóinkat a legszélesebb termékválasztékkal!
  • ARMAND DE BRIGNAC GOLDMagyarországi premier! Üzletünkben kapható a világ No. 1. Pezsgője az ARMAND DE BRIGNAC GOLD! armanddebrignac.com Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Koktélok