Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Termékek

Egyedülálló raktárkészletünk,
több mint 2200 italkülönlegessége közül választhatsz!

Tomatin Vintage 1988 Scotch whisky 0,7 50% faDD + táska

tomatin-vintage-1988.jpg
tomatin-vintage-1988.jpg
Cikkszám: Ig-00816
Felvéve: 2018-04-05
Módosítva: 2018-08-01
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 109 000 Ft / 1 l
Ár: 76 300 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 76300 Ft 76300

Termékismertető

Tomatin Vintage 1988 Scotch whisky 0,7 50% faDD + táska

Származás: Skócia
Régió: Highland
Lepárló: Tomatin Distillery, /réz oszlop üstben/
Alapanyag: Árpa, tisztított víz

Érlelés: 25 év, ex-bourbon tölgyfahordó, majd a befejezés első töltésű Tawny Port hordóban történik.

Illat: A Tomatin Vintage 1988 Scotch whisky 0,7 50% faDD + táska jóféle itóka megillatozása a pont negyed százados (!) érlelés után egy kiváló ismerkedési lehetőség ezzel a csúcs whiskyvel. Tökéletes harmónia, szuper selymesség árad már csak a páráiból is. Édeskés, ódon fadongás, pörkölt fadongás, szárított gyümölcsös, kandírozott narancsos, vaníliás, karamellás, csokoládés és kakaós illatok egész felhője kerül ki a pohárból. Fahéjas, csipetnyit borsos, citromfüves, citrusos, pörkölt olajos magvas gőzei "orr-fogóak"! 

Íz: A Tomatin Vintage 1988 Scotch whisky 0,7 50% faDD + táska italról, aki nem hallott, az ha teheti, akkor gyorsan pótolja a gyakorlati ismereteket, mert ez az extra vagány és nagy értékű whisky maga az élvezet az első kortytól az utolsóig. 25 hosszú éven át volt nemesedni ideje a hordó sötét nyugalmában. Édes, fadongás, tölgyes, hordós, gyümölcsös, szárított gyümölcsös, mazsolás, kissé mézes, kompótos-lekváros, fügés és datolyás zamatok első nagy íz-csokra kezdi el a káprázatot. Pörkölt mandula és pisztácia, kakaóvaj, csokoládé, fahéj, kardamon, citromfű és a citrusok, narancshéj érződik a második fázisban. Nem túl füstös, ellenben a végeletekig harmónia uralkodik a selymességégben, krémességében és a bársonyosságában. Egyszerűen szuper, extraklasszis ital!  

Lecsengés: Nagyon hosszú, roppant összetett, komplex, kellemes utóízekkel tűnik tova.

Szín: Borostyánsárga

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

Szép estét, ha lehet ezzel az extra minőségű itallal ünnepelj! Eggs!

Érdekesség:

Ennek a whisky márkának 1897-ben kezdődött a történelme Skóciában a Highland régióban. Itt különösen lágy a víz, csodás az árpa termése. A magas, keskeny lepárló toronyból igazi selymes whiskyk csepegnek le. De!

Majdnem biztos, hogy illegálisan, a marha pásztorok nagy igénye miatt már 1.700-tól főztek whiskyt ezen a területen. Van egy fa, a Juniper Bush, amely úgy ég, hogy nincs füstje, és ez remek álca volt a korabeli fináncok és hatóság miatt. A pásztorok jöttek, teletöltötték a szarvból készült flaskát és hajtották tovább az állatokat.

1897-ben alakult meg a "Tomatin Spey District Distillery Ltd.", az alapító pedig John MacLeish és Alexander Allan urak voltak.
1986-ban felszámolás alá került a cég, majd japánok kivásárolták, és 100 %-ban a tulajdonuk lett.

A névadó az a kis falu, - Legacy - majd városka, amely pont a Tomatin lepárló miatt fejlődött ki.

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!