Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Ballantines Hard Fired 1,0 40%

ballantines-hard-fired-1-l.jpg
ballantines-hard-fired-1-l.jpg
Cikkszám: Ig-00806
Felvéve: 2018-03-27
Módosítva: 2020-07-02
Egység: 1 lBruttó egységár: 8 440 Ft / 1 l
Ár: 8 440 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 8440 Ft 8440

Termékismertető

Ballantines Hard Fired 1,0 40%

Származás: Skócia
Gyártó: Ballantines Distillery
Alapanyag: Árpa

Érlelés: A Ballantine's Hard Fired Whisky egy új koncepció része, 2016­-ban került először a polcokra és a piacra.

A Hard Fired a jól ismert Ballantine's ízvilággal részben szakítva hoz létre egy új kategóriát, whisky különlegességet. Az érlelésen változtattak, méghozzá amerikai, válogatott tölgyfahordót használtak.

A kiválasztott tölgyfahordókat ezt követően a kádár mesterek veszik kezelésbe, akik még egyszer kiégetik azokat. Innen ered a név: Hard Fired azaz "erősen kiégetve". A kiégetett hordók közül a Ballantine's Master Blendere, Sandy Hyslop választja ki azokat, amelyek elég jók, hogy beletöltsék a kiváló whisky­t, amely később a Hard Fired nevet viselheti. Az eredmény egy különleges, príma, újszerű zamatokkal megáldott ital, tele füstös-pörkölt-fűszeres jegyekkel.  

Illat: A Ballantines Hard Fired 1,0 40% az új koncepciójú érlelés eredménye, amely különleges illatokat eredményezett. Kiemelkedik -logikusan- a füstös és érett-pörkölt-dongás aroma + a mély fűszeresség + az olajos magvak gazdag illata. Ezen túl, kicsit mélyebben a zamat rétegekben, de ott vannak a hagyományos Ballantines jegyek: gabonás, édes, szárított gyógynövényes, virágos, ódon hordós kipárolgás, vaníliás, karamellás, gyümölcsös, almás illat.

Íz: A Ballantines Hard Fired 1,0 40% ital megkóstolása meghökkentően módosult ízekkel jelentkezik már az első kortyban, de, nagyon megnyerő zamatokat ad le. Kifejezetten égetett, pörkölt, pince-dongás, fadongás, pörkölt kávés, kakaó poros, fahéjas, keserű csokis ízek terjengenek. Édes, vaníliás, citrusos, malátás, szárított gyümölcsös, gyömbéres egy kicsit, nagyon finom, apró íz molekulákkal képviseletve a komplex zamat rétegekben. Füstössége erőteljes, de pont jó. A húzása nagyon kellemes.  

Lecsengés: Kifejezetten hosszú, füstös, fűszeres, kávés-kakaós, édes, vaníliás.

Szín: Sötét sárgás, barnás

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

Ha igazán vagány italt akarsz, akkor ez pont az! EGGS!

Érdekesség: 

A Ballantines világhírű whiskyt 1827-ben Edingburgban kezdték gyártani, érlelni, palackozni. Nagyon érdekes, hogy egy fiatal titán, a 18 éves George Ballantine volt az "elkövető"! Az elején egyszerű szeszkereskedő volt a csapata. Generációról generációra szállt a tudás és a cég, majd a fia, és az unokája odáig fejlesztette a társaságot, hogy a Királyi Udvar beszállítója lett. 

Az ital arc-cimkéjén ma is ott a szöveg, miszerint Viktória királynő és VII. Edward király is poharazgatott a nedűikből.  

Az USA szesztilalma ellenére ők szállítottak whiskyt az amerikai szomjas ajkaknak.

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!