Üzletünk változatlanul hétfő-szombaton nyitva van, lsd. a weblap alján a részleteket!

Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Cachaca 51 0,7 40%

cachaca-51-0,7.jpg
cachaca-51-0,7.jpg
Cikkszám: Ig-00786
Felvéve: 2018-01-16
Módosítva: 2021-01-19
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 9 171 Ft / 1 l
Ár: 6 420 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 6420 Ft 6420

Termékismertető

Cachaca 51 1,0 40%

 

Származási hely: Brazília
Régió: Sao Paulo
Lepárló: Muller de Bebidas
Alapanyag: Cukornádlé

Illat: A Cachaca 51 0,7 40% megillatozásakor azonnal felismerhető a cukornád nagyon jellegzetes aromája. Kelt tésztás, alkoholos, melaszos, citrusos, lime-os páráiról rögtön egy frissítő hatású jó koktél jut eszünkbe. Kevés cédrus és nyirfa zamata is van.

Íz. A Cachaca 51 0,7 40% ízeire az édeskés és még is száraz, nem tolakodó, rumos-melaszos, kicsit vaníliás, icipicit kókuszos, citrusos, lime-os aromák a jellemzőek. Az egész ital "kiabálva" hívja fel a figyelmet arra, hogy ez így natúr, nyers, nem az igazi élvezet, nem a legnagyobb jó, ami ebből a rumból kihozható, hanem koktélokat kell belőle keverni.

Lecsengés: Nem hosszú, fehér rumos, melaszos.

Szín: Áttetsző

Így élvezd a poharadban: lehet hűtve önmagában fogyasztani, de cukorszirup, menta, ananász, narancs, banán stb. szeletekkel, ízes alkoholokkal ezernyi szépséges koktél varázsolható belőle.

Érdekességek:

A Cachaca röviddel azután már megjelent Brazíliában, hogy egyáltalán felfedezték az országot. Az első feljegyzések 1530.-at írnak.

A rum és a cachaca között van egy lényeges különbség,- a rum alapja a melasz, a cukornádból, a főtermék, a cukor készítése után maradó melléktermék.
A cachaca alapja pedig a barna cukornád leve. Azonban a végső minőség kialakításában mindig az érlelés hordós szakasza a döntő és meghatározó.

Ebből egyenesen következik, hogy a cachaca (jelentése: cukornád párlat), mint önálló ital kategória mutat rokonságot a rum családdal, de attól a fentiek miatt el is tér.

A cachaca-t 3 hétig tárolják fahordóban, és utána, mint friss, üdítően ,,nyers,, italt ízesítik keverik, mixelik,- vagy önmagában hűtve fogyasztják.

Az a tulajdonsága, hogy semlegesebb a rumnál, és ez teszi igazán jól összekeverhetővé más anyagokkal, és így a mixelt italok alapkövévé.

Természetesen semmi nem tiltja a hosszabb hordóban történő tárolást,- amely esetében, ahogy nő az évek száma, úgy kapunk egyre jobb és karakteresebb, ízesebb, sötétedő italt. 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!