Termékeink

Jim Beam Devil's + pókerszett 1,0 45% pDD

jim-beam-devils-pokerset.jpg
Cikkszám: Ig-00773
11 650 Ft

termekismerteto

Jim Beam Devil's + pókerszett 1,0 45% pDD

 
Származás: USA, Kentucky
Gyártó: Jim Beam Whisky Distillery
Alalapanyag: Min 51 % kukorica, árpa, rozs
Érlelés: Fahordóban, minimum 4 évig


Érdekesség:

A whiskey hordós érlelése közben minden évben elpárolog néhány százaléknyi alkohol. Ezt a részt hívják az angyalok jussának (angel’s share).

Ennek analógiájára – félig viccesen – a Jim Beamnél el kezdték használni a devil’s cut (az "ördög zsákmánya") kifejezést, amely a hordó kiürítése után a hordó fájában visszamaradó whiskeyt jelöli.

A Jim Beam kifejlesztett egy egészen új eljárást, amelynek segítségével sikerül kinyerni a hordó fája által felszívott italmennyiséget. Az eddig elveszettnek hitt részt ezután tovább érlelik, amíg kifejlődnek benne a klasszikus bourbon jegyek, majd 6 éves whiskeyvel keverve 45%-on palackozzák.

Az eredmény egy robosztus, prémium bourbon, egészen mély színnel, ízzel és karakterrel.

Illat: A Jim Beam Devil's + pókerszett Whisky illata mondhatni fenséges, erős, de ajánlatos kicsit részletesebben is utána járni. Kitöltve a kóstoló pohárba megcsap bennünket a kukorica édes, klassz illata. A kellemes alkohol mellett a fahordó fadongás, pörkölt, mogyorós, vaníliás aromája igen élvezetes. Van benne egy kis karamell, mandula, citrusok, cédrus kipárolgás is. Sűrű, vastag, ízes párái megadják az alaphangot és a kóstolás irányába tolják el a fantáziánkat. Szépen megalkotott, jól megérlelt whisky, amelynek a zamatai nem hagynak kétséget a hozzáértés felől.

Íz: A Jim Beam Devil's + pókerszett Whisky erőteljesebb ízeiről csak jókat, a legjobbakat lehet elmondani. Kezdjük az elején, a kóstolás kortyolásos szakaszánál, az első benyomásokkal. Mindenek előtt észleljük az édeskés, kukoricás, kellemes aromákat. Aztán a 4 éves érlelés eredményeképpen a tölgyfahordó semmihez sem hasonlítható zamata tűnik fel. Követi a vanília, a citrusok, a mandula és mogyoró megpörkölt változata, a kesudó, dió. A végén egy kis édeskömény, fahéj és kardamon is segíti a teljesség érzetének a kialakulását a kóstoló ajkaknak. Nagyon komoly élvezeti értékkel bíró whiskyről beszélhetünk, pohárba való,- ha egyszerűek akarunk lenni.

Lecsengés: Nem túl sokáig, de jól tartja az utóízeket.

Szín: Sötét aranysárga narancsos beütéssel.

Így kóstold meg a poharadban: Végy egy szép whiskys poharat - ha lehet, akkor kristályt - és szobahúmérsékleten (18-21 fok) kezd el apró kortyokban, vagy hűtsd le, esetleg próbáld ki jéggel is. Koktélokban kifejezetten remek alap és kiegészítő ízeket visz bele a kevert italokba.

Kedves egészségedre, és ne feledkezz meg a haverokról sem, játszatok otthon egy jó pókert, persze csak pontokra!

Érdekesség 2: 1795.-ben, több mint 200 éve kezdte el Jacob Beam úr a whisky gyártást és szeretett unokájáról, James"Jim" Beamről nevezte el a márkát, és lett a mai Jim Beam. Ami nagyszerű, az az, hogy ennyi ideje változatlan formában gyártják ezt a szép bourbon whhiskyt. Az egyik legkedveltebb amerikai whisky.


Facebook

Legfrisebb híreink

Főiskolásoknak – Egyetemistáknak

 A főiskolásoknak – egyetemistáknak (csak a 18 évet betöltötteknek ) saját diákigazolvány felmutatása esetén a nem akciós termékekből 4 % kedvezményt adunk italboltunkban.

  • Nemzeti Dohánybolt Régi trafikosként várjuk kedves vásárlóinkat a legszélesebb termékválasztékkal!
  • ARMAND DE BRIGNAC GOLDMagyarországi premier! Üzletünkben kapható a világ No. 1. Pezsgője az ARMAND DE BRIGNAC GOLD! armanddebrignac.com Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Koktélok