Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Bushmills Black Bush Irish whiskey 1,0 40%

bushmills-blackbush-1l.jpg
bushmills-blackbush-1l.jpg
Cikkszám: Ig-00762
Felvéve: 2017-11-21
Módosítva: 2022-09-15
Egység: 1 lBruttó egységár: 16 220 Ft / 1 l
Ár: 16 220 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 16220 Ft 16220

Termékismertető

Bushmills Black Bush Irish whiskey 1,0 40%

Származás: Írország
Gyártó: Bushmills Distillery
Alapanyag: Árpa, gabona

Érdekesség: A gourmet fogyasztók szerte a világon igen nagyra becsülik a Black Bush-t. Hajdanán ezt a házasítást a whiskey rajongók likőr-whiskeynek titulálták utalva ezzel is lágy, sherrys és gyümölcsös jegyeire.

Ez a lepárló kapta meg a világon először a hivatlos whisky előállítási engedélyt.

Ezt a whiskyt az árpa alapú single malt és a gabona alapú grain whisky háziasításával készítik, Oloroso hordóban érlelik, háromszor párolják minden alkotóját, tőzeget nem használnak.

Illat: A Bushmills Black Bush Irish whisky egy remek kipárolgásokkal megáldott kiváló whisky. Az orrunknak minden esetre tetszik amit érez. Gyümölcsös, lágy selymes, hordós, mazsolás, karamellás, pörkölt és tósztos aromái elragadóak és bizony a kortyolás szabad művészetére sarkallnak. Nagyon szépen megkevert és persze érlelt a whisky már az illataiban, - hát még ha belevágunk a kóstolásba! 

Íz: A Bushmills Black Bush Irish whisky ízeiben rengeteg réteg és al-réteg alakult ki, ami köszönhető az ex-sherrys hordónak és persze a remek alapanyagoknak. Az árpa-gabona maláta karamellás, édeskés de még is száraz ízei kifejezetten finomak. A citrusok jelenléte nem kérdéses, a használt oloroso hordó pedig lekerekítette, bársonyossá tette ezt a nemes nedűt. 

Lecsengés: Igen hosszú, az édesség és a pörkölt-karamellás sherrys íz marad a végére

Szín: Aranysárga.

Így kóstold meg: Előszrö 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskis pohárban.

Legyen egy nyugodt délutánod és estéd, mert ebben az üvegben elég whsiky van még a haveroknak is!

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!