Termékeink

Hennessy Black 1,0 cognac 43%

hennessy-black.png
Cikkszám: ig-00755
31 730 Ft

termekismerteto

Hennessy Black 1,0 cognac 43%

Származási hely: Franciaország
Régió: Cognac
Lepárló: Hennessy Cognac Distillery
Alapanyag: Szőlőbor, - az abból készült konyakok, abból is legalább 45 féle!
Érlelési idő: 5 év
Érlelési kategória: Hordóban
Érlelés módja: Fahordóban érlelt


Egy kis Hennessy történelem
Jas Hennessy & Co. vagy más néven és egyszerűbben, ahogyan ismerjük - Hennessy, egy francia konyak készítő cég, ház. A világ konyak termelésének a 40 %-át adják, évi 50 millió litert. Ők a legnagyobbak. Tulajdonosai a Moet Hennessy-t birtokló LVMH és a Diageo 66-34 % arányban.

Alapítása 1765.-ben történt, tette mindezt az ír Richard Hennessy. 1970-ben egyesült a Moet Chandon és a Hennessy, így lett a mai cégforma és név a Moet Hennessy. Ők újra egyesültek a Louis Vuitton-al, így létrejött a világ legnagyobb luxuscikkeket forgalmazó konglomerátuma.(később más luxus márkákat is felvásároltak – pld. Bernard Arnault, Christian Dior )  

Illat: A Hennessy Black konyak egy friss, élettel tele ital, mivel az alkotó 45 féle (!) konyak mindegyike legalább 5 évig, Limousin tölgyfahordókban érlelődött. Éppen ezért az illatai, ízei is intenzívek, gyümölcs, vanília, karamell, kávé, tölgy az uralkodó, és némi jázmin is előkerül, ami igazán különlegessé teszi ezt az itókát, annak is a kipárolgását. Megállapítható, hogy az aromák és a zamatok nagyon rendben vannak.

Íz: A Hennessy Black egy blended konyak, így tehát nem meglepő, hogy az íz rétegei rendkívül összetettek. Kezdünk a hagyományos finom konyak aromával, de ez másodperceken belül kiterjeszkedik a szájban, több rétegre oszlik meg. Vanília, virágos nektár, mazsola, pörkölt tölgyfa, citrusok, szőlő, kandírozott szilva, körte és némi finom fűszer zamatok kápráztatnak el.

Lecsengés: Finom, erősen közepesen hosszan tart ki, fűszeres, gyümölcsös.

Szín: Borostyán.

Így kóstold meg: Okvetlen érdemes tisztán, önmagában belekortyolni, hogy tudjuk mi is ez a Hennessy VSOP konyak. Ha ez nem elégít ki bennünket, akkor koktél receptekhez kell nyúlni és megkeverni a kedvencet belőle.

Legyen nagyon kellemes estéd, mert ezzel az itallal lehet is!

Facebook

Legfrisebb híreink

Főiskolásoknak – Egyetemistáknak

 A főiskolásoknak – egyetemistáknak (csak a 18 évet betöltötteknek ) saját diákigazolvány felmutatása esetén a nem akciós termékekből 4 % kedvezményt adunk italboltunkban.

  • Nemzeti Dohánybolt Régi trafikosként várjuk kedves vásárlóinkat a legszélesebb termékválasztékkal!
  • ARMAND DE BRIGNAC GOLDMagyarországi premier! Üzletünkben kapható a világ No. 1. Pezsgője az ARMAND DE BRIGNAC GOLD! armanddebrignac.com Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Koktélok